Copii

Cata iubire incape in sufletul unei mame?

Am un singur copil.  Care face cat 5, dar asta e alta discutie. Mama are 5. Si nu m-am putut abtine sa o intreb: cata iubire incape in sufletul ei?

A parut putin surprinsa de intrebarea mea. Cum adica? Incape suficienta pentru toti copiii ei. Bun, asta am inteles: sufletul unei mame e incapator.

Dar cum faci sa imparti iubirea in mod egal? Sau nu e in parti egale? Cum nu?! A sarit mama. Acum eu am fost cea surprinsa de intrebare.

Acum sa nu ma intelegeti gresit, dar cand vii dintr-o familie cu multi copii ai tendinta sa crezi ca portia de gris cu lapte a surorii tale e mai mare … asta cand esti mic, bineinteles. Daca mai crezi asta si cand ai crescut e o problema.

Dar draga de ea m-a lamurit imediat.  Cand ai un copil sufletul ti se umple de iubire pentru el. Cand vine al doilea sufletul mamei creste inca pe atat. Si tot asa. Aha! Deci concluzia e simpla: mama are un suflet extensibil si niciun copil nu ia locul altuia. Fiindca fiecare are bucatica lui …

12 Comments

 1. geta

  Citisem recent o postare unde se spunea ca atunci cand ai doi copii, iubirea nu se imparte la 2 , ci se inmulteste cu doi. Eu am un copil.

 2. Si eu cred ca iubirea nu se imparte ci se inmulteste odata cu numarul copiilor. Asa e firesc.

 3. Elke

  Incape foarte multa iubire, eu am doua iubiri mici :*

 4. Lazar Lucica

  Draga mea, o mama adevarata nu poate iubi un copil mai mult de cat altul…pur si simplu dragostea e la fel. Eu am trei copii (tot cu Denys) si ii iubesc la fel….orice-ar fi nu pot face diferenta intre ei 🙂

 5. victorita

  Cât este de adevărat!!. Frumos articol. Felicitări!! 🙂 Cu toate că, cunosc o familie cu 3 copii, dar parcă ceva lipseşte, iubirea nu este aceeaşi 🙁 şi se vede cu ochiul liber chiar dacă nu faci parte din familie. Trist, dar adevărat!

 6. ghelbere elena

  Am un singur copil si mi se pare ca nu reusesc intotdeauna sa-i arat cat de mult il iubesc.

 7. Nicolae Claudia

  Asa este. Si eu tot o bebelina am si o iubesc nespus de mult

 8. Cristina Popescu

  Cata dreptate are mama ta! Iubirea este la fel de intensa pentru fiecare copil, doar grija se indreapta spre cel mai mic. Baiatul cel mare, dupa nasterea fratelui sau, ne-a „acuzat” ca pe el il iubim mai putin dceat pe mezin. Am avut lungi discutii si a inteles pana la urm aca ii iubim la fel de mult pe amandoi.

 9. Andreea Grecu

  Foarte frumos. Nu sunt mamă, dar avandu-l pe frățiorul meu cel mic, mi-am dat seama cel puțin Cum e sa ai grija de un bebe. Când era mic îl leganam, îi cântam, îi dădeam sa mănânce, mă jucam cu el și îl adormeam, iar acum nici nu sta la povest, fuge, se joaca cu copiii afară dar seara când vine îi mai dau câte o porție de gadileala și îi dau sa manance, mama fiind mereu ocupata îmi place sa ajut. 🙂

Leave a Reply