Diverse

Ce așteptări am de la un covor ieftin

Caut un covor nu o operă de artă. Aș vrea un obiect practic, pe care să-l pot folosi zi de zi fără frică și fără milă. Îmi doresc un covor pe care prietenii mei să poată sta relaxați atunci când petrecem seri vesele la un pahar de vin și de vorbă. Aș cumpăra covoare ieftine, frumoase, pentru impact vizual maxim și confort pe măsură dacă le-aș găsi. Pentru că lucrez pe un buget limitat și pentru că n-am chef să dau o căruță de bani pe ceva de care se freacă fundul cățelului merg pe ideea de ieftin și bun și de calitate.

Să fie rezistent și colorat

Deși nu-mi doresc să las covorul moștenire nepoților tot caut ceva care să țină măcar câțiva ani. N-am bani de covoare de lână lucrate manual. Nici vorbă. Le accept și pe cele sintetice. Am zis că vreau covoare ieftine, nu? Mi-aș dori un covor colorat, simpatic, vesel, care să mă încânte. Am aflat de curând că fibrele sintetice moderne sunt și rezistente, sunt și ușor de întreținut și mai ales blânde cu bugetul. Și pot fi colorate în absolut toate culorile. Covoarele moderne sunt lucrate de mașini, așa că se fabrică repede și costă puțin. Deci, am șanse să găsesc covorul visurilor la un preț bun.

Să fie practic și ușor de întreținut

Întreținerea covoarelor sofisticate, de lână sau alte fibre naturale cere multă muncă. Cum timpul mă presează mereu, n-am ore libere pe care să le dedic curățatului covoarelor. Dar, căutând eu covoare ieftine și bune am aflat că sunt destule astfel de accesorii numai bune pentru oamenii fără timp liber. Covoarele ieftine sunt create practic pentru trafic intens. Așa că sunt și rezistente la pete, și rezistente la apă și cumva făcute să reziste decolorării produse de razele UV. Adică rezistă la soare. Cine nu-și dorește așa ceva?

Să fie confortabil și plăcut la atingere

M-am ferit multă vreme de covoare ieftine pentru că le-am considerat subțiri și lipsite de confort. Am mers însă într-o zi special la un magazin de bricolaj și amenajări interioare și am pus personal mâna pe tot felul de covoare și covorașe numai bune pentru bugetul meu și pentru casa mea. Erau perfecte și ca grosime și ca senzație de plăcere la atingere. În plus, erau viu colorate, variate ca dimensiuni și numai bune pentru living, dormitor și chiar bucătărie. De atunci nu mă mai feresc să caut online covoare ieftine. Știu că sunt bune, ușor de întreținut și că le pot schimba după poftă pentru că nu costă mult.

Aleg să-mi trăiesc viața pe covoare fără pretenții. Covorul nu e accesoriul pe care să mi-l doresc sofisticat și artistic. Am înțeles foarte bine că trebuie să fie practic. E un obiect pe care trebuie să poți să calci fără probleme. Având în vedere varietatea uriașă de modele și culori, am mereu de unde alege un covor drăguț dacă cel vechi s-a pătat prea rău sau dacă simt nevoia de schimbări repetate de decor. Aleg mereu covoare la preț bun nu pentru că simt nevoia să fac economii ci pentru că sunt o persoană modernă care preferă să trăiască frumos, decent și liber. Dar neapărat cu covoare pe jos!

4 Comments

  1. ghelbere elena

    Am intrat pe link si am ramas uimita de frumusetea culorilor si unde mai pui ca covorasele sunt haioase.

  2. Valeria Chertes

    Banuti sa fie ca este de unde alege.

  3. Popa Oana-Gabriela

    Și eu pe aceleași criterii merg în privința covoarelor.

Leave a Reply