Casa&gradina, Utile

Ce sa NU faci cand decizi sa cumperi o casa

casa

Decizia de a cumpara o casa este una deosebit de importanta. Iar acum este o perioada buna pentru a te uita dupa oferte, anunturile de vanzari case in Ploiesti fiind foarte diverse. Dar, din moment ce o astfel de achizitie implica un angajament financiar, este bine sa stii ce sa eviti. Mai jos gasesti o lista cu greseli frecvente, facute mai ales de cei care isi achizitioneaza prima casa.

Sa nu-ti cunosti situatia legata de datorii

Sa achizitionezi o casa inseamna, in majoritatea cazurilor, sa optezi pentru un credit ipotecar. Iar pentru a fii eligibil(a) pentru un astfel de credit, trebuie sa respecti anumite cerinte. De exemplu, nu ar trebui sa ai un grad mare de indatorare. Asta inseamna sa nu mai ai si alte credite sau carduri de cumparaturi. Chiar daca nu ai folosit, de exemplu, banii disponibili pe un card de cumparaturi, acesta tot va fi luat in seama cand ti se va calcula eligibilitatea.

Pentru a-ti mari sansele ca dosarul de credit sa se aprobe, ar trebui sa incerci sa-ti inchizi orice fel de credit, fie el si un card de credit. In caz contrar, s-ar putea sa obtii o suma mai mica decat cea pe care ti-o doresti. Asta din cauza ca datoriile tale se vor scadea din venitul obtinut, banca considerand o suma mai mica potrivita pentru puterea ta de plata.

Asadar, stabileste cu exactitate care este situatia legata de datorii. Rezolvati cat se poate de multe, daca nu chiar pe toate, inainte sa aplicati pentru un credit ipotecar.

Sa incepi cautarea unei case inainte de a stii pana unde te poti intinde

Acest lucru este valabil in special daca urmaresti sa achizitionezi o casa cu ajutorul unui credit ipotecar. Este mai bine sa astepti sa vezi pentru ce suma te incadrezi, inainte sa-ti faci vreun plan. Pentru asta, poti solicita o simulare din partea bancii (chiar a mai multor banci), pentru a vedea suma la care poti ajunge.

Dupa ce vei obtine suma finantata de catre banca, vei putea stii unde te situezi si pana unde te poti intinde cu cheltuielile. Ai grija doar sa iei in calcul si faptul ca va trebui sa poti depune un avans (depinde de fiecare banca in parte) si sa suporti cheltuielile notariale legate de intocmirea actelor de vanzare si proprietate. Aceste cheltuieli vor trebuie acoperite de tine. La ele se mai adauga eventuale renovari, daca este cazul.

Sa accepti prima oferta de credit ipotecar pe care o primesti

Incearca sa nu te grabesti cand vine vorba de oferte din partea bancilor. Poti pierde multi bani daca nu-ti acorzi sansa de a vedea ofertele mai multor banci. Poti solicita simulari de la mai multe institutii financiare, astfel incat in final sa semnezi contractul cu banca care iti ofera cea mai avantajoasa solutie. Atunci cand ai mai multe oferte, poti compara imprumuturile oferite, dobanzile practicate, taxa de evaluare a dosarului si alte caracteristici ale produselor bancare disponibile.

Te-ar putea interesa si : Top 5 motive pentru care nu reusesti sa iti vinzi casa
casa

Sa-ti faci un descoperit de card sau sa aplici pentru un credit

Nu este recomandat sa utilizezi orice fel de linie de credit inainte sa aplici pentru un credit ipotecar. Acest lucru iti poate diminua considerabil sansele si/sau suma pe care o vei putea imprumuta. In mod ideal, ar trebuie sa nu ai nici un fel de credite sau carduri de cumparaturi in momentul in care aplici pentru un astfel de credit.

Atunci cand calculeaza cheltuielile pe care le poti duce in spate (cosul zilnic, intretinere etc.), bancile vor adauga si creditele existente la cheltuieli. Asadar, te poti trezi ca ai cheltuieli prea mari pentru a te putea inscrie pentru un credit ipotecar. Sau vei obtine o suma prea mica pentru a-ti putea achizitiona o casa asa cum iti doresti. Evita orice fel de cumparatura in rate, credite, inclusiv leasing-ul pentru o masina noua, daca doresti sa obtii un credit ipotecar.

Sa-ti schimbi locul de munca

Deoarece creditele ipotecare se acorda pe perioade lungi si reprezinta sume mari de bani, bancile vor sa se asigure ca ai un loc de munca stabil (si implicit un venit stabil). De aceea, chiar daca un nou job ar inseamna un avantaj pentru cariera ta, nu fa un astfel de pas inainte ca dosarul pentru creditul ipotecar sa fie aprobat.

Una din regulile impuse pentru a putea aplica pentru un credit ipotecar este sa ai o anumita vechime la locul de munca. De obicei, bancile cer sa ai o vechime intre 3-6 luni la ultimul loc de munca, dar aceste conditii pot diferi de la o banca la alta. De aceea nu este recomandat sa-ti schimbi locul de munca inainte de aprobarea dosarului de credit.

Cu putina rabdare si luare in calcul a tuturor aspectelor legate de obtinerea unui credit ipotecar, vei putea ajunge sa iti cumperi casa dorita. Ofertele de vanzari case in Ploiesti pot satisface orice nevoi si preferinte.

Leave a Reply