Pentru cei care inca nu stiu rolul unei folii de mulcire, aceasta se utilizeaza pentru eliminarea ierburilor si insectelor daunatoare culturilor de legume si flori. Cea mai buna folie mulcire de la regalfermierul.ro o gasim pe site-ul lor la preturi avantajose, iar lungimea unei role este considerabil de generoasa.
Folia de mulcire profesionala neagra se recomanda pentru culturile de capsuni si pentru culturile de legume cultivate in timpul verii. Aceasta folie de mulcire nu se recomanda pentru utilizare in sere si solarii pentru mulcirea legumelor extratimpurii, deoarece tine solul rece si intarzie foarte mult timpurietatea culturilor. Clientii care doresc acest produs pot accesa link-ul cea mai buna folie mulcire de la regalfermierul.ro pentru a vedea produsele disponibile pe site-ul regalfermierul.ro!
Mulcirea este o tehnologie folosita de legumicultori de multi ani si presupune acoperirea solului special concepute pentru aceasta operatie. Mulcirea poate fi organica sau anorganica.
Mulcirea organica se efectueaza cu ajutorul resturilor vegetale. Cele mai frecvente materii folosite la mulcire sunt paiele, frunzele uscate, compostul, resturi de lemne sau gunoi de grajd. Mulcirea organica poate aduce mai multe beneficii decat oricare alt tip de mulcire, din pacate, insa, materiile naturale necesare nu sunt disponibile in cantitatile necesare. Materiile naturale nu pot fi usor imprastiate intre plante si necesita multa munca manuala, de aceea costurile si problemele logistice au restrictionat folosirea mulciului organic.
Mulcirea anorganica se realizeaza cu ajutorul foliilor din plastic, de diverse dimensiuni si culori, in functie de necesitatile fiecarei culturi. Folia de mulcire este o componenta absolut necesara, mai ales in cazul culturilor pe suprafete mici si medii, pentru a spori caracterul intensiv prin timpurietate, productie si calitate ridicata, cu costuri minime.
Avantajele mulcirii
Timpurietatea. Unul din obiectivele folosirii mulcirii este modificarea temperaturii solului. Neagra, incolora sau gri, folia atrage lumina solara care incalzeste solul. Mulciul aplicat pe patul pregatit pentru plantat inainte de sadire, va incalzi solul si implicit va duce la o crestere mai rapida in vegetatie in comparatie cu plantele fara mulci. Primele fructe din cultura mulcita vor putea fi recoltate cu 7 pana la 14 zile mai devreme, in comparatie cu fructele din culturile fara mulci.
Controlul buruienilor. Este un alt obiectiv urmarit prin mulcire. In functie de tipul de folie pentru care optati, puteti combate buruienile nedorite, care concureaza cu plantele din cultura. Mulciul negru impiedica lumina sa ajunga la suprafata solului, ceea ce este in defavoarea cresterii buruienilor. Mulciul incolor impiedica intr-o oarecare masura cresterea buruienilor, prin temperaturile ridicate realizate in interior, impreuna cu lipsa oxigenului si umiditatea inalta.
Reglarea umiditatii in sol, mentinerea starii fitosanitare. Folia pentru mulcire previne pierderea umiditatii din sol in anii secetosi si evita excesul de apa din zona radacinii in perioadele ploioase, mai ales acolo unde terenul este profilat pentru drenare. Folosirea foliei poate reduce cantitatile de apa utilizate si frecventa irigarilor, si poate ajuta la reducerea numarului de boli si daunatori, cum ar fi ciupercile care apar datorita umiditatii excesive.
Reducerea pierderilor de ingrasaminte din sol. Datorita excesului de apa in zona radacinilor, ingrasamintele pot fi spalate odata cu infiltrarea apei in sol. Aceasta se intampla de obicei in solurile nisipoase, usoare. In cazul folosirii foliei pentru mulcire, cultivatorul va trebui sa foloseasca fertilizatori cu eliberare lenta inainte de aplicarea foliei sau sa foloseasca fertirigarea, cu ajutorul instalatiei de irigare prin picurare. In orificiile facute in folia de mulci se pot adauga si ingrasaminte granulate dupa transplantarea rasadurilor.
Obtinerea fructelor de calitate superioara. Folia de mulci impiedica contactul dintre fructe si pamant, evitandu-se astfel patarea, mucegairea sau deteriorarea fructelor. Craparea fructelor, de asemenea, este evitata in multe cazuri.
Reducerea compactarii solului. Solul acoperit cu folia de mulci ramane afanat in mare parte, la fel ca la pregatirea patului germinativ inainte de aplicarea foliei.
Reducerea taierilor radacinilor. Folia de mulci previne taierea radacinilor cu unelte si utilaje agricole in timpul efectuarii lucrarilor de intretinere – prasitul si afanarea solului.
In prezent sunt produse o serie de tipuri de folii pentru mulcire, cu latimi si grosimi diferite. Exista mulci cu ambele fete de culoare neagra, gri, mov, transparenta sau de alte culori, cu o fata neagra si alta alba sau argintie.
Alte detalii despre mulcire:
1. Mulcirea se incepe primavara, dupa rasarirea culturilor si se continua pe tot parcursul verii;
2. Se mentine solul afanat, care nu numai ca pastreaza umezeala, dar de asemenea o produce. Din cauza diferentei de temperatura, in mulci de doua ori pe zi se formeaza roua. Se reduce evaporarea, ceea ce scade frecventa udarii;
3. Stratul de mulci sa aiba o grosime de 5-10 cm, permitand schimbul de gaze dintre sol si atmosfera;
4. Mulciul realizat din material organic sustine activitatea vitala in sol, deoarece creeaza conditii favorabile pentru existenta organismelor vii si putrezind, se transforma intr-o sursa de nutritie pentru ele;
5. Lasati un spatiu liber de 1-3 cm in jurul plantei pentru ca aceasta sa respire;
6. Este indicat, mai ales in cazul practicilor ecologice, ca materialele organice uscate (paie, rumegus, coceni tocati), sa fie stropite de mai multe ori cu plamadeala de urzica, extract de humus sau plamadeli din dejectii de animale, pentru a se asigura hrana bacteriilor, care le descompun;
7. Mulcirea capsunelor se poate face cu folie neagra.
Pe internet gasim cea mai buna folie mulcire de la regalfermierul.ro, care poate fi folosita la orice activitate agricola aducand beneficii maxime pentru cresterea plantelor intr-un timp scurt. De asemenea, folia neagra de mulcire este cea mai folosita in Romania!
Leave a Reply