Ceasurile de mana exista de foarte mult timp si reprezinta forma moderna a ceasurilor de buzunar, accesorii foarte apreciate de oameni in in timpurile vechi si la care aveau acces doar anumite clase de oameni, mai exact cei cu un inalt statut social.
O data cu trecerea timpului si cu aparitia conceputului de egalitate intre oameni, ceasurile au deveni accesibile tuturor si prezente pe mana multor persoane, barbati si femei. Chiar daca multe femei prefera sa se accesorizeze cu diverse bijuterii din metale si pietre pretioase, pentru barbati alegerile sunt mai simple iar ceas barbatesc este mereu una din ele. Acesta reprezinta un simbol al masculinitatii si al elegantei care poate spune multe despre un barbat.
Primele ceasuri de mana, destinate in special barbatilor aveau un design simplu si practic avand doar scopul de a arata ora si de a putea fi purtat oriunde, cu usurinta si fara deranj, acesta fiind unul din motivele pentru care a fost adoptata aceasta forma, usurinta de a vedea oricand ce ora este.
Fiind un accesoriu indragit si apreciat, diverse imbunatatiri au aparut la ceasuri in ceea ce priveste designul dar si mai multe functii pe care le poate indeplini. Un model foarte de succes a fost cel care pe langa ora arata si data, cu ajutorul unui mic cadran plasat in interiorul fusului orar.
Producatorii de ceasuri barbatesti au venit astfel cu noi update-uri la modelele produse si pe langa ceasurile analogice au aparut si ceasurile digitale, o data cu dezvoltarea tehnologiei. Cu ajutorul acestora, oamenii puteau realiza mult mai multe sarcini cu un ceas de mana si s-au dezvoltat pana la modelele prezente de smartwatch-uri in cadrul carora capacitatea de a arata ora este cea mai putin notabila. Pentru cei care prefera insa stilul clasic, modelele de ceasuri barbati analogice s-au dezvoltat proportional si reprezinta si astazi accesorii foarte apreciate.
ghelbere elena
Nu port ceas pentru ca mi se umfla mana la inchietura, nu stiu de de, dar sotul meu este pasionat de ceasuri si are foarte multe.