Diverse

De ce oamenii colectioneaza machete auto?

auto

S-ar putea sa cunoasteti pe cineva caruia ii place sa colectioneze modele de masini, avioane, trenuri sau autobuze. Cu toate acestea, pentru cineva care nu intelege, poate fi greu sa-si dea seama de ce oamenii au o pasiune pentru machete. In plus, este posibil sa cercetati si, spre surprinderea voastra, sa gasiti cateva hobby-uri noi. Nu este deloc ciudat sa auzi pe cineva care detine o impresionanta colectie de machete auto. Multumita site-urilor precum magazinulcolectionarului.ro, colectionarii pot cumpara modele inedite de masini romanesti, precum Aro 240. Aro seria 24 a aparut oficial in anul 1972, inginerii romani inspirandu-se dupa FIAT Campanola, care la randul sau a fost inspirat dupa Jeep Wilys. Exista dovezi ca acest model ar fi aparut inca din anul 1969, probabil acelea fiind modele de teste. Aceasta masina 100% romaneasca a facut furori in perioada comunista, dar si dupa, deoarece a fost comercializata atat in spania cat si in Franta. Setul de colectie Aro 240 de la magazinulcolectionarului.ro ofera posibilitatea de a recrea macheta Aro 240 cu cele mai fidele detalii, avand atat farurile si claxonul functional, dar si oglinzile rabatabile. Este un prilej minunat pentru fanii masinilor Aro sa adauge in colectia lor acest model ravnit, dar sa inspire si tinerele generatii pentru a colectiona aceste machete!

auto

Ca regula generala, oamenii colectioneaza modele de masini pentru ca este un hobby care s-a transformat intr-o pasiune. Acest lucru poate avea si o valoare sentimentala pentru modelul actual sau unele amintiri distractive de cand va jucati cu aceste modele in copilarie. In plus, machetele sunt usor de intretinut si durabile, ceea ce le face atractive pentru noii colectionari.

Cum sa incepi o colectie de machete auto?

Populara printre oamenii de toate varstele, acest tip de colectie a aparut pentru prima data la inceputul anilor 1900, cand producatorii de machete auto au inceput sa produca versiuni in miniatura ale masinilor sport Model T si MG. Progresele in procesul de fabricatie au insemnat ca anii 1930 au reprezentat zorii unei noi ere pentru aceste replici, care acum seamana foarte mult cu vehiculul original.

auto

La apogeul popularitatii hobby-ului, la sfarsitul anilor 1960, masinile sub forma de machete produse au fost foarte apreciate pentru detaliile lor realiste la scara exacta si interioarele superbe. In zilele noastre, colectionarii sunt atrasi pentru ca aceste machete pot fi considerate arta si detaliile sunt din ce in ce mai complicate pe fiecare vehicul.

Revenirea interesului pentru acest hobby unic inseamna ca apar tot mai multe machete de masini. Intalnim toate tipurile de colectionari, de la colectionari incepatori care doresc sa stie ce pret ar trebui sa plateasca pentru fiecare macheta, pana la colectionari experimentati care stiu exact cat valoreaza colectia lor. Indiferent de experienta voastra, scopul acestui ghid pentru masini de tip macheta este de a va oferi o perspectiva detaliata asupra valorii acestor masini.
Tipul de model de masina pe care alegeti sa il colectionati depinde in intregime de voi. Colectia voastra ar putea fi centrata pe teme specifice, producatori, ani, filme sau modele. Un colectionar poate incerca sa achizitioneze exact aceeasi masina, dar in diferite dimensiuni sau scari diferite. Cei care doresc modele unice de machete pot accesa magazinulcolectionarului.ro, unde vor gasi o gama vasta de vehicule in miniatura, precum Aro, masini istorice romanesti care starnesc fascinatia si rascolesc amintirile multora!

Machetele auto sunt disponibile in diferite dimensiuni – cunoscute sub numele de scara – care variaza de la 1/18 la 1/64. Scara reprezinta raportul sau proportia modelului in comparatie cu masina originala din viata reala. Cu cat al doilea numar este mai mare, cu atat macheta auto este mai mica.

Leave a Reply