Diverse

Componentele PC -cum ar fi viata fara ele?

 Familia Ionescu a aceptat provocarea de a trai o luna fara PC. Miza este mare: o excursie all-inclusive de doua saptamani in Franta. Pe scurt: magazinul online MediaDOT  vrea sa sublinieze importanta calculatorului si a sistemului computerizat in viata de zi cu zi. Dupa preselectii 10 familii au fost selectate sa participe la competitie: sa traiasca o luna fara sa utilizeze PC. Ele vor fi atent monitorizate si nu se va permite nicio abatere, aceasta ducand la descalificare. Familia Ionescu este una dintre ele. Va propun sa urmarim o zi din viata familiei in acest interval in care au acceptat provocarea!-Tata, trebuie sa merg la biblioteca! Am un proiect de facut si… fara Google e cam greu. Am o lista de carti, sper sa le gasesc, nu de alta, dar toata clasa le vrea si nu cred ca sunt atatea exemplare la biblioteca… Si tocmai montasem procesorul Intel calculatorului, mergea brici, daaar, asta e!
-Succes! Daca nu gasesti toate cartile, cumparam de la librarie, poate acolo le gasim, zise tatal catre George
Sper. Ne vedem mai tarziu.
-Hei, domnisoara, unde te duci asa grabita? o intreba tatal pe Maria, mezina familiei.
-Ma duc la Ioana, colega mea de clasa, am nevoie de niste fotografii pentru un proiect si cum nu ma pot  folosi de cele pe care le am stocate pe HDD 500GB, nu am de ales, fac un drum pe ploaia asta pana la ea, le are pe hartie. Sau as putea sta acasa si as pica la proiect, tu ce zici, am motive sa ma grabesc?
-Vrei sa te duc eu?
-Nu, mersi, ma descurc. Desi sper sa fie acasa, are telefonul inchis si daca puteam sa intru pe internet, i-as fi trimis un mesaj pe facebook sau vorbeam pe messenger…Asa, nu pot decat sa ma rog tot drumul ca este acasa!
Apare si mamica Dana.
-Iubitule, copiii sunt plecati, vrei sa iesim in oras? Sa mergem la un film, o piesa de teatru?
-Desigur, ai idee ce filme ruleaza la cinematograf? Mi-ar placea sa vad o comedie buna, sa rad zdravan!
-Dragul meu, nu am cum sa vad online programul cnematografului, daca vrei mergem direct acolo si speram ca nu ruleaza vreun thriller, stiu cat de mult iti plac .(Dana zambeste)
-Ok, sa mergem.

La cinematograf…Afis:  Premiera absoluta: Noaptea ororilor

-Vrei sa mai incercam si in alta parte?
-Pe ploaia asta?! Nu, mersi. Eu zic sa mergem acasa si sa citim frumusel cate o carte, ca si asa biblioteca noastra a devenit doar o mobila de sters de praf…Acasa la Ioana

-Slava Domnului ca esti acasa! Ce s-a intamplat cu telefonul tau?
-Am adormit si nu mi-am dat seama ca am ramas fara baterie si s-a inchis…
-Am venit pentru ca am nevoie de fotografiile din drmetia din Bucegi pentru proiectul la geografie. Le ai, sper!
-Le am, stai putin sa le caut! Cum merge proiectul?
-Cum sa mearga? Dupa ce iau fotografiile si ma duc acasa, ma inconkor de gramezi de carti si ma apuc de scris. De mana…
-Poftim?! O sa iti ia o vesnicie si daca gresesti o iei de la capat, refaci, munca de Sisif…
-Stiu, dar ce vrei? Ne-am inscris in cursa pentru o excursie super-tare. Sper doar sa rezist o luna fara calculator si internet, ma simt ca in epoca de piatra. Zici ca sunt rupta de lume, pe bune! Cand voi intra pe facebook, dupa o luna, probabil ca imi va lua inca o luna sa imi citesc mesajele si notificarile… Offf! Te-am pupat, fug sa ma apuc de proiect!

La biblioteca

-Buna ziua, doamna! zise George catre bibliotecara. As vrea sa imprumut si eu aceste carti, spuse intinzandu-i lista.
-Imi pare rau, tinere, din cele 10 carti de pe lista ta, nu mai sunt disponibile decat doua. Nu pot sa te ajut mai mult, restul sunt imprumutate.
-Asta e, dati-mi-le pe acelea si vad eu cum procedez.

Se pare ca George va trebui sa isi intrebe colegii care au imprumutat cartile daca i le pot imprumuta pentru jumatate de ora sa xeroxeze capitolele necesare… Timp si bani, iar George nu prea are nici una, nici alta.

                         Acest articol a fost scris pentru Superblog 2012

3 Comments

 1. Anonymous

  The main movement of genital Skin Tags as acetum so that
  it does not wound a great deal. Commonly they’re going do by EGW are associated with lengthy treatment regimens, which may impact Affected role conformity. If one is diagnosed in propensity and increasing the skin tags. Ms. Ellis, who is undivided, took a workweek of holiday can effort all sorts of problems and blockages. As far as the pain in the neck knotty: The nearly annoyance facet wore flies; induce up, rarefied shoes and fine-grained wigs.

  Here is my page – warts on fingers

 2. ghelbere elena

  Drept sa-ti spun imi vine foarte greu sa stau fara laptop. Am fost la un tratament si am avut la mine numai telefonul. Nu pot sa-ti spun de cate ori am vrut sa-l arunc.

 3. Nicolae Claudia

  Mi-ar fi greu fara calculatot, dar pentru o astfel de miza..as renunta fara probleme 🙂

Leave a Reply