Diverse

Conditii de trai mai bune intr-un camin de batrani

Constat cu tristete ca subiectul camin de batrani continua sa fie unul controversat. De cele mai multe ori ideea este sinonima cu abandonarea celor varstnici. Sper ca in randurile urmatoare sa gasesti suficiente argumente obiective care sa te convinga ca lucrurile nu stau chiar asa.

Daca esti trecut de prima tinerete si cauti siguranta zilei de maine sau daca esti un copil sau nepot interesat de bunastarea celor dragi, iata de ce un camin de batrani poate fi cea mai buna solutie:

1.Ai siguranta celei mai bune ingrijiri

Prin ingrijire trebuie inteleasa atat asistenta celor mai bune persoane avizate, cat si ingrijire medicala constanta. O data cu inaintarea in varsta, problemele de sanatate se inmultesc, de aceea un camin de batrani care se respecta va asigura personal care sa acorde tot sprijinul necesar varstnicilor. Periodic se fac controale medicale, medicamentatia este sub stricta observatie, iar acolo unde batranii sunt nedeplasabili exista personal care asigura tot ce este necesar.

2.Masa asigurata- meniu adaptat nevoilor

Inainte de orice alte facilitati, asigurarea nevoilor de baza primeaza. Un camin de batrani precum Acasă la bunici asigura zilnic bunicilor rezidenti 3 mese si o gustare. Mai mult, meniurile sunt adaptate conform indicatiilor medicului, tinand cont de afectiunile medicale si de masurile care se impun punctual.

3.Activitati recreative

Pentru ca la orice varsta omul are nevoie de activitati placute, care sa ii aduca zambetul pe buze, cele mai multe camine pentru batrani asigura diverse astfel de activitati: seri de jocuri, petreceri aniversare si onomastice, festivitati legate de anumite evenimente anuale importante (Craciun, Paste etc.), iesiri in natura sau chiar excursii.
Toate aceste activitati asigura starea de bine a batranilor, binecunoscut fiind faptul ca sanatatea este direct legata de starea de spirit.

4.Socializare cu persoane de aceeasi varsta

Omul, prin definitie, este o fiinta sociala. Chiar daca la o varsta inaintata nu mai suntem amatori de agitatie sociala, asta nu inseamna ca nu ne mai dorim sa purtam o conversatie cu alte persoane sau ca nu ne-ar placea o seara cu jocuri de grup.

Tocmai de aceea, intr-un camin de batrani nimeni nu va fi singur, cum poate se intampla prea des cu batranii in propriile locuinte. Fie ca nu mai au familie, fie copiii si nepotii traiesc departe, oricum ar fi, batranii ajung sa traiasca in deplina singuratate. Nimeni nu merita asa ceva!

Prin apelarea la serviciile oferite de un camin de batrani se asigura conditiile decente unui trai bun, o ingrijire permanenta si de calitate, dar si respectul pe care orice persoana in varsta il merita. Un astfel de camin este Acasă la bunici – un camin care are la baza asigurarea a 3 nevoi de baza ale unui batran: confort, liniste si siguranta.

Leave a Reply