Evenimente

Conferinta Nationala de Analiza Aplicata a Comportamentului, editia a III-a

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata si Asociatia Help Autism in parteneriat cu Universitatea Titu Maiorescu, Centru de Consultanta Psihologica si Orientare in Cariera anunta organizarea celei de-a treia editii a “Conferintei Nationale de Analiza Aplicata a Comportamentului”- in perioada 28, 29, 30 martie 2014.

logo_asociatia_atca-300x97

Ce aduce nou conferinta de anul acesta:

  • 1 zi de conferinta, 2 zile de workshopuri
  • cadru academic de desfasurare – Universitatea Titu Maiorescu
  • aducem laolalta specialisti din cele 2 domenii care interfereaza in cazul unui copil cu autism – sanatate si psihologie
  • prezentam in premiera detalii despre condițiile decontarii prin pachetul de baza pe servicii de sanatate

Conferinta va fi acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania – 5 credite pentru participare, 12 credite prezentare lucrare, precum si de Colegiul Medicilor.

Asa cum v-am obisnuit si anii trecuti, nume cunoscute dintre lectorii internationali alaturi de cei mai renumiti specialisti romani ce au ca domeniu de activitate Analiza Aplicata a Comportamentului, vor fi prezenti pentru a raspunde oricaror intrebari venite din partea publicului si a va impartasi din propria experienta si rezultate obtinute de-a lungul anilor de activitate.

Anul acesta il avem ca invitat special pe Robert Schramm, MA, BCBA, lector de renume international si autor al “Educate Toward Recovery”.

Prima zi a conferintei, 28 martie va fi dedicata lucrarilor prezentate in plen, urmand ca in datele 29 – 30 martie sa fie sustinute workshop-uri la care participantii pot asista in functie de ariile de interes.

Participantii sunt invitati sa depuna lucrari in vederea sustinerii in cadrul sesiunilor de workshop-uri (lucrarile vor fi trimise pe adresa anca.dumitrescu@asociatiatca.ro pana pe data de 17 martie).

In contextul actual in care serviciile psihologice vor putea fi decontate,  conform pachetului de baza pe servicii de sanatate, iar aplicarea screening-ului de catre medicii pediatri va fi gratuita si obligatorie, conferinta din acest an isi propune:

  • cresterea capacitatii de recuperare privind serviciile psihologice de calitate,
  • dezbaterea tematicilor precum importanta diagnosticului clinic / medical,
  • interpretarea screening-ului, cadrul legal privind decontarea serviciilor.

Abordarea terapeutica a copilului cu autism este una complexa, de aceea informarea continua si aprofundarea tehnicilor de recuperare specifice fiecarui tip de abilitate in parte este responsabilitatea majora a fiecarui specialist implicat in planul de interventie.

Parteneri:

Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania (APCCR)

Asociatia Romana de Psihiatria Copilului si Adolescentului si Profesii Asociate

Colegiul Psihologilor din Romania (COPSI)

Asociatia pentru Interventia Terapeutica in Autism (AITA)

Asociatia New Odissey

Asociatia Puzzle Romania

Taxa de participare:

Psihologi cu drept de libera practica – 300 lei

Terapeuti / Specialisti in alt domeniu – 200 lei

Student / parinte / cadru didactic – 150 lei

Inscrierile se fac pe www.conferinta-aba.ro apasand modulul „Formular de inscriere

1 Comment

  1. Mioara Hus

    Mi-ar placea sa pot participa la cat mai multe conferinte si workshop-uri pe tema autismului si analizei comportamentale aplicate (ABA), dar cum acestea au loc de obicei in Bucuresti, mi-e greu sa merg la asa distanta, fara familie si nu prea pot lipsi de acasa. Ma limitez la cele locale, cursuri, workshop-uri. 🙂 Multumim pentru informatii!

Leave a Reply