Diverse

Constiinta sa iti fie busola care are drept magnet idealul!

Iulie 2007…

– Felicitari inca o data, draga mea! imi spuse mama cu lacrimi in ochi.

O simteam mai emotionata ca niciodata si de dimineata, de cand am plecat spre festivitatea de absolvire, lacrimile ii curgeau pe obraz cand discret, cand suvoi. Cand mi-am luat roba si  toga, m-a orbit cu blitzurile. Pentru album, mama, pentru album.

Mama e o fiinta foarte sensibila. Nici nu mi-o pot imagina altfel. La ea orice lucru are un sens ascuns, orice cadou un mesaj si o povata. Dupa spusele ei, nimic nu este intamplator. Si cum ea stie ce hobby si pasiuni are fiecare dintre noi, e clar ca alege intotdeauna cele mai inspirate cadouri.

O data ajunsi acasa, mama imi spune sa ma asez si imi intinde o cutiuta frumos decorata. Exact cum ma asteptam, mama nu poate oferi un dar orisicum, orice detaliu conteaza.

-Multumesc, mama, dar nu trebuia! Ati facut si asa destule pentru mine. Fara sprijinul vostru nu as fi fost acum licentiata si pregatita sa incep un nou drum.

-Ei, asa am simtit eu, ce vrei? Sper sa iti placa! imi zambi mama.

Deschid cu nerabdare si ceva emotii cutiuta, avand grija sa nu rup fundita mamei.

busola

– Mama, e o busola minunata, multumesc! Cred ca orice proaspat absolvent de Geografie ar fi incantat sa primeasca o asa bijuterie.

-Ma bucur ca iti place, Ana, dar nu e doar un cadou pentru absolvirea Facultatii de Geografie, e mai mult de atat.

Exact cum credeam, un cadou al mamei nu e niciodata un cadou si atat. O privesc si vad cum din nou lacrimile ii siroiesc pe obraji.

-Cand ai plecat la facultate, am crezut ca lumea mea s-a sfarsit. Cel putin o parte din ea a plecat o data cu tine: cea in care tu esti copilasul meu care are mai mereu nevoie de mine. Plecarea ta a fost inceputul unui drum nou, acela de adult pe propriile-ti picioare. Dar acum, cand ai absolvit si te pregatesti de mutarea cu chirie, de primul tau job, abia acum simt cu adevarat ca nu mai esti doar copilasul meu si atat, esti un om pregatit sa infrunte viata si sa ia cele mai importante decizii… Ma uit la tine si sunt mandra de omul care ai devenit! Te-am crescut frumos, imi demonstrezi asta in fiecare zi!

Pentru prima data in acea zi am plans si eu. Si mi-am strans mama in brate mai tare ca oricand.

-Iar busola asta vreau sa iti fie sfetnic in momentele de cumpana ce vor veni. Sa nu uiti niciodata ca orice decizie ai lua, trebuie sa fii impacata cu tine insati! Fa tot ce tine de tine sa iti atingi idealul, transforma-ti visul in realitate, dar fa-o frumos, sa ai constiinta impacata! Paseste pe taramuri neexplorate, fii curioasa, insa nu uita : Constiinta sa iti fie busola care are drept magnet idealul!

4 Comments

  1. Cioranu Mariana Cristina

    O poveste frumoasa care m-a facut sa-mi dea emotii .

  2. rosia victoria

    o poveste emotionanta dar si o lectie de viata,despre cum ar trebui sa fim 🙂

  3. Paola Paola

    O poveste foarte frumos redata, motionala si plina de invataturi. Dovada ca o mama simte altfel, o mama stie si te cunoaste in moduri in care tu inca nu te-ai descoperit si stie cum sa iti dea aripi doar prin cuvinte si gesturi, chiar daca ai parasit de mult cuibul. O mama nu se detaseaza niciodata ci doar si-l reorinteaza catre nepoti :*

  4. O poveste foarte frumoasa si o invatatura in viata! :-* ….

Leave a Reply