Diverse

Copiii nostri, comorile noastre

 

comoara

Copiii nostri ne surprind in fiecare clipa, sunt o sursa inepuizabila de momente copioase. Inca de cand vin pe lume, este foarte clar ca monotonia nu mai are un loc in casa noastra, fiecare zi fiind deosebita. Momentele mai dificile sunt usor uitate cand puiul zambeste sau- dupa ce incepe sa vorbeasca- scoate o perla stralucitoare.

Desi citesc periodic parerile specialistilor despre stadiile dezvoltarii fizice si psihice a copilului si, cel putin la nivel teoretic, ar trebui sa stiu ce urmeaza, pot spune ca al meu copilas nu inceteaza sa ma uimeasca in fiecare moment. Si nu pentru ca sunt subiectiva, asa cum e orice mama, crezand ca puiul meu e special, dar chiar asa este: fiecare copil este unic!

Nu pot sa nu compar evolutia unui copil in primii ani de viata cu cea din anii maturitatii. Stau si ma intreb cand ne schimbam asa de mult si ne complacem in ceea ce suntem sau facem si nu ne mai dorim sa asimilam, sa progresam. Si cat de multe invata un copil in primii 3 ani de viata, spre exemplu. Nu cred ca toate emotiile de dinaintea nasterii Emei adunate la un loc sunt comparabile cu ce am trait in cei 3 ani de cand e in viata mea! Atata bucurie, teama ,uimire, mandrie nu am cunoscut inainte de a deveni mama.

Copilul aduce schimbari majore in viata mamei, a cuplului, dar merita cu prisosinta! Nimic din realizarile anterioare nu se compara cu a creste, educa si forma un OM. Indiferent de cate lucruri materiale lasam in urma noastra, nimic nu poate egala comoara numita copii! Sa cresti frumos un copil, ajutandu-l sa devina un om cu caracter si principii e o caramida pe care fiecare dintre noi o poate pune la cladirea unei lumi mai bune.

PS: Aceste randuri apar la exact 4 ani de cand am primit cel mai frumos dar posibil: doua liniute. 🙂

5 Comments

 1. Bianca Roxana Anitei

  Sa va traiasca printesa si sa va faca cei mai mandri parinti din lume!

 2. Mihaela Bolea

  Trăiesc minunea asta zi de zi alături de nepoţelul meu. La doar un anişor şi 11 luniţe nu încetează în nicio clipă să mă uimească ♥. Cei mici şi iubitori sunt darul nostru cel mai de preţ primit din partea vieţii, ei reuşesc să ne dăruiască cele mai valoroase momente ♥.
  O duminică frumoasă îţi doresc, Ana! Multă sănătate, toate cele bune.

 3. Mioara Hus

  Frumoase, sensibile si veridice ganduri ai asternut in scris! Unii nici nu realizeaza cat de bogati si norocosi sunt ca au copii sanatosi!
  Am ajuns la concluzia ca, noi (eu si sotul meu) avem copilul pe care trebuia sa-l avem, nu puteam primi de la viata alt copil. Aceasta minune de fetita care ne umple vietile de 5 ani incoace nu putea veni pe lume decat in familia noastra, noua ne-a fost harazita. A fost un copil foarte dorit si iubit din prima clipa! E un dar unic si special care ne face sa intelegem si sa privim viata cu alti ochi si dintr-o alta perspectiva.
  Sa fim noi sanatosi, sa-i putem creste frumos!

Leave a Reply