Copii

Copiii nostri

Orice progres pe care il face puiul meu e minunat pentru ca e un pas inainte!Cum sa nu fii mandru cand vezi ca azi reuseste sa faca singura ceva ce acum cateva zile nu putea?Eu nu sunt o mama exagerat de protectoare pentru ca vreau sa ii dau posibilitatea sa exploreze si sa descopere singura,eu doar sunt acolo,in spatele ei sa o sprijin din umbra!
Ma bucur enorm cand vad ca mananca singura,ca „face curatenie”,ca hraneste animalutele,etc…E un mic om mare…
Eu nu sunt genul sa spun ca Ema e mai ceva decat altii,ca vorbeste mai multe sau mai stiu eu ce!A fi mandru de copilul tau nu inseamna sa ii denigrezi pe ai altora!nu suport comparatiile intre copii!Sunt rautati,e clar!Am fost intrebata de ce Ema nu vorbeste asa mult ca varul ei cu 2 luni mai mare…pentru ca nu este pregatita sa reproduca inca toate cuvintele,desi intelege perfect orice ii spui!Si ce daca nu numara pana la nu stiu cat?asta e vreo garantie ca va fi matematician in viitor?Prostii!Eu zic sa fim mandri de copiii nostri indiferent de cate stiu sau fac!Datoria noastra de parinti este sa ii sprijinim si sa ii incurajam sa progreseze in drumul lor,nu sa ii atatam sa fie mai… decat alti copii!Eu zic sa ii crestem frumos si in viitor,peste ani si ani,sa fim mandri de oamenii care au devenit!

6 Comments

  1. Buna. Sa-ti traiasca micuta! Cat are? Eu am o fetita de 4 ani si 5 luni si un baietel de 1 an jumatate. Si recunosc ca sunt genul care face comparatii. Si nu stiu cum sa scap de obiceiul asta. :(((

    • Multumesc frumos!Si tie sa iti traiasca puiutii!Ema are 1 an si 9 luni,e o zvarluga si o incapatanata!Nu vrea ea sa pronunte cuvintele(uneori se mai scapa!),asta pentru ca e leoaica si nu suporta sa i se spuna ce sa faca!

  2. Si eu sunt o mamica mandra de comoara mea,fiecare copil se dezvolta in felul lui,sa le lasam timp,sa nu ii fortam,eu am un baietel de 2 ani si 8 luni,sa va traiasca copilasii.

  3. Cred ca este minunat sa ai copii… imi doresc si eu pe viitor !

  4. ghelbere elena

    Copii trebuie obisnuiti de mici sa aiba anumite responsabilitati.

Leave a Reply