Diverse

Crește performanța echipei cu un teambuilding outdoor

performanta

Dezvoltarea echipei este o parte esențială pentru a atinge succesul în business. Atunci când organizezi un outdoor team building, poți obține câteva beneficii extraordinare.

Unele studii au demonstrat faptul că activitățile în aer liber ajută la eliminarea stresului. De asemenea, îmbunătățesc comportamentul și stimulează creativitatea participanților în a rezolva și învăța lucruri noi despre ei și cei din jur.

Nu ai mai organizat un astfel de eveniment până acum, dar ideea pare tentantă?

Citește în continuare acest articol și descoperă câteva beneficii neașteptate ale exercițiilor de team building.

1. Înveți arta descoperirii

Natura este o sursă nesfârșită de descoperire, învățare și dezvoltare. Iar acest lucru te poate ajuta atât pe tine, cât și pe membrii echipei tale.

Cum?

Fie că ai descoperit o locație interesantă în orașul tău sau în apropiere, unele interese comune cu alți membrii ai echipei – faptul că ieșiți din mediul „normal” vă va ajuta să vă dezvoltați simțul natural al descoperiri.

Atunci când explorezi lucruri noi alături de echipă, stimulezi comunicarea și încrederea.
În plus, puteți descoperi skill-uri noi care vor fi utile și în activitățile din mediul profesional.

2. Câștigi un nivel de onestitate

Atunci când oamenii ies din zona de confort (biroul) și sunt puși în fața unor situații noi, neașteptate, aceștia vor avea tendința de a se deschide mai mult. De a-și comunica temerile și grijile.

Onestitatea este un alt element esențial în construirea unei echipe puternice.

3. Dezvoltă relații de prietenie

Faptul că ieși din mediul profesional, din vizorul acelor birouri cub, te va ajuta să-ți privești colegii mai puțin ca pe niște roboți și mai mult ca pe niște persoane care au pasiuni și interese. De fapt, vei descoperi cât sunt de plăcuți și interesanți în realitate.

Exercițiile de team building ajută și la construirea unor relații de prietenie. Mai ales dacă activitățile sunt distractive, nu forțate, și stimulează comunicarea.

Beneficiul pe care îl vei putea obține este o colaborare mai strânsă între membrii echipei tale. Proiectele dificile și stresante vor fi abordate mai ușor deoarece echipa va fi mai unită.

4. „Eu” devine „Noi”

performanta

Atunci când membrii echipei tale au un obiectiv comun, lucrează împreună și devin mai implicați.

Agendele personale sunt uitate și orice activitate devine un efort comun.

Pentru a obține aceste rezultate este important ca fiecare voce să fie auzită și rolul fiecărui membru al echipei să fie clarificat. Chiar dacă unele persoane sunt mai retrase sau nesigure pe ele și ideile lor, în team building fiecare își va aduce aportul în rezolvarea provocărilor.

În momentul în care toți membrii echipei sunt implicați în mod egal într-o activitate, eu devine noi.

5. Obții performanță

La finalul teambuildingului, vei observa că performanța echipei tale trece printr-o schimbare semnificativă. Comunicarea va curge mai natural, opiniile vor fi exprimate mai ușor și responsabilitățile vor fi asumate.

Indiferent de activitățile pe care le-au realizat (rafting, catarari, supraviețuire etc.), echipa ta va dobândi abilități noi, dar și amintiri frumoase.

Atunci când ești pregătit să investești într-un program de outdoor team building și dezvoltarea echipei, investești și în creșterea încrederii, colaborării, performanței și loialității echipei față de companie.

Pe aceeași temă: AICI

Leave a Reply