Diverse

Cu sau…fara?

Ce minti zburdalnice mai aveti si voi! Spuneti sincer: la ce v-ati gandit citind titlul asta? Bine, ma prefac ca va cred!

Abia iesita din spital si ajunsa acasa, stand in pat mai mult decat am stat adunat in ultimii 3 ani, multe ganduri au umblat prin mintea mea. Macar gandurile sa umble, cu picioarele mai greu pana ma recuperez.

Unul dintre gandurile care nu aveau legatura cu sanatatea(am incercat sa ma gandesc cat mai putin la macelul din sala de operatii) a fost blogul. Ma gandeam oare la ce probe ne mai supun sponsorii SuperBlog si sa nu radeti, ma gandeam la termene limita. Ce vreti, nici lesinata nu uit ce am de facut… Cand faci ceva ce iti place e cam greu sa te desprinzi, sincer.

Si acum vin si va intreb pe voi: dupa ce v-ati infruptat din deliciile internetului, cum va imaginati viata fara el? Daca de maine nu ati mai avea conexiune de niciun fel, ar fi un chin sau o binecuvantare?

Iata cum vad eu lucrurile: pentru o saptamana-doua, merge si fara routere wireless in fata ochilor. Adica intr-o saptamana mi-am rezolvat o problema urgenta de sanatate, m-am odihnit si m-am pus cat de cat pe picioare. Cu o mana intepata de perfuzii si cu una pe o carte, cu paiu’n gura ajutata de sot sa mananc o minunata zeama de legume, mai treaca mearga. Dar ce-i mult strica!

Nu e rau ca din cand in cand sa lasi hard-diskul sa se raceasca sa nu sara in aer(daca se intampla totusi asta, aruncati o privire pe aceste oferte hard-diskuri), iar in timpul asta sa mai respiri putin aer curat, sa citesti o carte, sa iesi la un film sau sa iti vizitezi prietenii(nu aia la care le dai like la orice postare dar despre care nu stii mare lucru,  ci aia reali, care au sa iti povesteasca ceva intre patru ochi, nu intr-un mesaj privat). Adica e nevoie de cumpatare in orice si uneori e nevoie de momente de respiro. Si inainte de orice tip de relatie virtuala e de preferat sa ai o viata reala, parerea mea!

Internetul folosit cu cap e chiar una dintre cele mai faine chestii, pe cuvant! Spre exemplu, in profesia mea, e mereu nevoie sa te informezi si sa cauti idei. Sigur, o poti face din carti, nu contest, dar daca sunt anuntata la 10 noaptea ca maine am o lectie deschisa, nu prea mai reusesc sa rasfoiesc cartile. Si e altceva cand ai informatia si vizual, sa tot citesti hartogarii nu e deloc amuzant! Sau cauti o idee de meniu sa mai diversifici preparatele. Sau vrei sa cumperi online ca e mai comod asa, nu te deplasezi deloc si poti sa compari ofertele mai multor magazine simultan iar in final sa alegi cea mai buna varianta. Apropo, daca va intereseaza oferta de produse IT, electronice, jocuri PC si multe altele, uite un magazin online chiar de real ajutor: magazinul MediaDOT.ro

logo_mediadot_patrat_mic2Deeeeci, cu sau fara internet?

*Articol scris pentru SuperBlog 2014

4 Comments

  1. nastasiu geanina

    Categoric cu! Mereu gasesc cate ceva de invatat,mereu vreu sa aflu ceva nou…tot aici ma relaxez si delectez ! Asa e,folosit „cu cap„ e un real ajutor!

  2. Cam greu fara internet ,acum ca ne-am obisnuit cu el.Are si parti bune dar si mai putin bune 🙂

  3. Cred ca internetul e un drog universal acceptat de societatea noastra si de care depinde dezvoltarea ei. Internetul transcede limitele impuse de planul fizic si anuleaza barierele de varsta, sex, aspect, orientare (de oricare) si ne aduna pe toti intr-o lume in care tot ce conteaza sunt gandurile noastre, unde putem „zburda” imaginar pe domenii 😀

Leave a Reply