Diverse

Cum a fost prima experienta de parasailing din viata mea

 

Vara trecuta ne-a adus prima vacanta la mare in doi. Nu eram noi foarte hotarati in ce statiune sa mergem mai exact, dar planurile noastre erau orientate spre litoralul romanesc deoarece nu prea ne gandeam sa iesim din tipare. Insa, dupa ce am dat o tura de navigari pe Internet, am observat ca existau oferte in Bulgaria cu gramada si ca ar putea reprezenta o varianta. Preturile nu erau extrem de ridicate, aveam servicii all inclusive, iar drumul nu reprezenta nici el o problema. Asa ca am ales o oferta in Sunny Beach, in regim all inclusive timp de sapte zile. Vacanta a fost mai frumoasa decat ma asteptam, am ramas cu o impresie placuta in urma sejurului bulgaresc, dar cea mai interesanta experienta traita a fost cea cu parasailingul.

Din cate am inteles se practica si in Romania acest sport, insa eu doar in Bulgaria am vazut cerul plin de parasute colorate. Cum se procedeaza, de fapt? O barca trage o parasuta, iar cu cat accelereaza mai tare, parasuta se ridica tot mai sus. In primele zile ale vacantei am admirat aceste parasute de pe plaja, incercand sa imi dau seama cati oameni se afla acolo sus si cum functioneaza totul. Pentru cei care au facut acelasi lucru ca si mine va pot spune ca de la departare nu pare nimic interesant. Insa atunci cand traiesti pe propria piele aceasta experienta este cu totul altceva.

Exact de ziua mea, am hotarat sa incercam si noi. Am mers la cortul de unde porneau toate barcile si am intrebat mai multe detalii. Am platit in leva in jur de 200 de lei si am asteptat barca la malul marii alaturi de alte cupluri care experimentau, probabil, pentru prima data, la fel ca noi. Barca ne-a dus in larg, destul de departe de malul marii, dupa care, fiecare dintre cei care au platit urmau sa fie legati cu un ham si cu centuri si sa fie urcati deasupra Marii Negre. A venit si randul nostru si recunosc ca aveam mari emotii. Dupa ce s-au asigurat ca suntem in deplina siguranta au accelerat barca, fara sa te anunte, moment in care te-ai desprins de podeaua barcii, iar sub picioarele tale nu se mai afla nimic stabil, decat o intindere imensa de apa. Era o senzatie puternica de adrenalina.

Cu fiecare suta de metri parcursa de barca, funia cu care eram legati se desprindea si noi ne ridicam tot mai sus. Incercam sa cuprindem cu privirea tot ce puteam si sa ne manifestam emotiile, dar inaltimea si adrenalina iti taia orice rasuflare. La un moment dat, am observat cum funia s-a oprit si era perfect intinsa, ceea ce ne-a dat de inteles ca ne aflam la inaltimea maxima. Privelistea nu poate fi descrisa in cuvinte, insa imaginea care mi-a ramas intiparita perfect in minte, dincolo de plajele intinse unde oamenii se vedeau ca niste furnicute si dealurile superbe ale litoralului, atunci cand te uitai in jos puteai observa ca tocmai esti deasupra unor sute de meduze care vietuiesc in apa.

Partea si mai interesanta a parasailingului a fost ca, la final, contra unui cost suplimentar, puteai sa primesti fotografiile pe care ti le-a facut un fotograf pe tot parcursul activitatii, de la urcare si pana la coborare. Cu siguranta nu plecam de acolo fara sa le luam cu noi, deoarece sunt dovezi a faptului ca am facut-o si pe asta, dar, mai mult decat atat, reprezinta cele mai frumoase fotografii pe care le avem impreuna.

1 Comment

  1. ghelbere elena

    Ai avut curaj nu gluma! Nu as putea, am o frica de inaltime si de ape adanci ce nu-ti pot spune.

Leave a Reply