Diverse

Cum a inceput relatia mea cu berea

Nu stiu cum sa va spun, dar am nevoie de o bere! Da, ati citit bine: am nevoie. Ma sacaie rinichiul de mor, probabil ca efortul renovarilor a tulburat linistea calculilor mei renali. Daaaa, am calculi renali cam de pe vremea cand am inceput sa merg in picioare. Mama lor, ca m-au secat de puteri! Ca sa il citez pe urologul meu: sunt un caz special. Adica nu reusesc sa elimin calculii decat foarte greu, cu interventii divine si ii fac mai repede decat ai zice bere.

Pana pe la 20-21 de ani nu am pus bere in gura. De fapt, nu prea pusesem alcool de niciun fel. Da asa sunt eu, nu pic usor. Ce, cu Naghi a fost dragoste la prima vedere? Asa si cu berea. Credeti ca am baut prima data de placere? Nu! Am baut de nevoie.

Haideti sa va povestesc intamplarea care m-a convins sa beau bere pentru prima data in viata mea. Cum spuneam, aveam in jur de 20 de ani. Tocmai ma internasem, pentru a mia oara, pentru o colica renala urata. De fapt, cred ca asta e un pleonasm, nu exista colica renala frumoasa… Ca de obicei, eram cea mai tanara pacienta din salon. Langa mine se afla o doamna de circa 70 de ani, o fosta doamna invatatoare. Cand ai prea mult timp liber, povestesti doua vieti. Ne spunea ca dumneaei nu a fumat, nu a consumat niciodata alcool, ca asa, ca pe dincolo. Si in scurt timp, medicul care o avea in grija intra si ii spune clar: cand vine sotul la urmatoarea vizita sa ii spuneti sa aduca bere. Poftim? Eu m-am gandit ca se lasa cu bairam in seara respectiva. Dar de unde? Toata berea era pentru doamna, noi nu am primit nimic. Medicul i-a spus ca inainte de culcare sa bea 1 litru de bere. Biata femeie, nu va imaginati cat de inspaimantata era! Tocmai ce ne spusese ca nu bause niciodata. Se temea ca se va imbata, ca nu stie cum va reactiona… Medicul a zis ca ori asa, ori ureteroscopie. Doamna a acceptat. Ce a urmat? Femeia s-a imbatat cui dupa nici jumatate de litru, sunt convinsa ca mare lucru nu-si mai aminteste din seara aia. Dar cand am auzit a doua zi dimineata uralele tuturor cum ca piatra se dusese o data cu berea, am ramas cu gura cascata. Ajunsa acasa, am indraznit sa gust dintr-o bere. Nu a fost rea, mai ales ca venea dupa niste friptura.

De atunci au mai trecut cativa ani buni si cateva sticle de bere. Astazi am invatat ca berea nu doar potoleste setea si pofta, dar mai scoate si calculii pe care altfel nu i-as scoate cu una-cu doua. Asa ca avem o relatie buna, as zice.

Cand se cere o bere?

 • Dupa o friptura la gratar, fie cu familia, fie cu prietenii
 • Senzatia aia cand berea sfaraie si te pisca la limba e faina. Doar sa bei atat cat sa ti-o mai amintesti!

 • La o petrecere
 • Petrecerea intre prieteni fara o bere e ca mancarea fara sare

 • Cand sarbatoresti ceva
 • Nu ai cum sa scapi fara sa dai o bere, altfel esti chitros

  Si ar mai fi de povestit, dar ma iau cu vorba si nu as vrea sa uit sa va spun despre Oktoberfest, un festival cu traditie deja. Anul acesta, Oktoberfest se desfasoara intre 7 si 17 septembrie in Brasov, in zona fostului Stadion Municipal. Si cine ar putea organiza un eveniment dedicat berii decat un producator de bere? Bere Ciucas te asteapta sa petreci zile pe cinste! Ce zici, vii?

  6 Comments

  1. ghelbere elena

   Nu-mi place berea, nu-mi place in general alcoolul, dar daca-mi spune medicul sa beau bere, as bea.

  2. Valeria Chertes

   O bere imi cade si mie bine dar atat si nimic mai mult.

  3. Corina Cosa

   Ana Naghi , ce pot sa spun ???:))) Traiasca berea in care ne-am nascut :))) 😀

   Foaie verde si-o lalea …/ mie imi place bereaaaaa…:)))

  Leave a Reply