Diverse

Cum arata casa ideala pentru mine

cas

Printre visurile multor persoane se regaseste si imaginea unei case ca in povesti in care sa locuiasca alaturi de intreaga familie si care sa fie construita exact pe nevoile lor. Este si cazul meu, care de foarte multi ani tot pun cate ceva la casa visurilor mele si sper ca intr-o zi norocoasa sa o vad construita exact asa cum am proiectat-o. M-am gandit sa impartasesc cu voi imaginea mea privind casa ideala. Imi aduc aminte ca acum cativa ani am dat, de curiozitate, o simpla cautare pe net de vanzari vile in Ploiesti si in mod surprinzator am gasit o casa extraordinar de frumoasa, exact pe gustul meu. Anuntul nu a rezistat foarte mult si la cateva zile dupa a fost retras. Poate doi tineri norocosi se bucura acum de minunatiile acelei locuinte.

Chiar daca as gasi spre vanzare o casa care sa se apropie de ceea ce imi doresc, tot nu as cumpara-o. Imi doresc sa o proiectez in detaliu si sa imi canalizez toate energia in construirea ei. Imi doresc ca aceasta sa fie una dintre cele mai importante investitii din viata mea. Datorita faptului ca am calatorit mult, acest lucru mi-a adus si bogate resurse de idei in ceea ce priveste aspectul unei case. Adunate de prin diferite locuri din lume, din fotografii, reviste, reclame s.a.m.d, imaginea casei ideale pentru mine a prins contur.

Iubesc casele construite pe un singur nivel. Nu-mi doresc nicidecum sa construiesc o casa cu scari interioare care sa duca la alte etaje deoarece scarile ma obosesc foarte mult la nivel psihic. Mie mi se pare ca incarca foarte mult spatiul de locuit si in orice mod le-ai face, pentru mine au un aspect total inestetic. Un spatiu intins, camere spatioase cu geamuri de dimensiuni mari care sa inunde cu lumina incaperile peste zi. Insa pe timpul noptii draperiile vor fi cele care imi vor oferi spatiul intim de care am nevoie. De asta se leaga una dintre cele mai mari probleme ale mele – intimitatea. O casa reprezinta caminul tau, locul tau favorit, locul in care te simti cel mai bine dupa o zi incarcata. Imi doresc ca viitoarea mea casa sa ofere un asftel de spatiu in care sa nu te simti privit din toate partile. Incepand de la porti, gard, arbusti si pana la geamuri si perdele, totul va fi amenajat astfel incat sa te simti in largul tau.

Din casa ideala nu vor lipsi doua garaje construite in stil american, dar si o gradina cocheta in spatele casei care sa le ofere copiilor aerul curat si bucuria jocului in aer liber. Si desigur, tehnologiile „smart house” devin tot mai dezvoltate si accesibile si de ce sa nu transformi propria locuinta, cu ajutorul lor, in cel mai inteligent si eficient spatiu?

Leave a Reply