Copii

Cum sa alegi corect trotineta pentru copilul tau?

Incepand cu cele mai fragede varste ale copilului, parintii trebuie sa se preocupe in cel mai serios mod de asigurarea celor mai bune conditii astfel incat cel mic sa fie incurajat si orientat catre un mod de viata cat mai activ, plin de miscare si energie. Pentru ca acestea il vor ajuta din plin sa se dezvolte armonios, atat din punct de vedere fizic, precum si psihic, pentru ca este cat se poate de adevarata vechea zicere „mens sana in corpore sano”, deci minte sanatoasa in corp sanatos.

Iar daca prichindelul este deja la varsta la care experimenteaza din plin jocurile care presupun o anumita dexteritate, ajungand la etapa primelor vehicule manevrate de copii, atunci este binevenita ideea de a-i achizitiona o trotineta potrivita varstei sale. Este foarte important sa se tina cont de cateva criterii, astfel incat aceasta jucarie pe roti sa i se potriveasca perfect. Din start, trebuie sa tinem seama de calitatea produsului pe care dorim sa-l cumparam pentru copil si sa nu facem niciun compromis referitor la acest aspect important, pentru ca este in joc siguranta lui.

Deci ne vom orienta catre produse realizate din materiale de buna calitate in ceea ce priveste fiecare piesa din care este alcatuita tricicleta si care sa ne ofere garantia unui produs rezistent, durabil, in acest sens verifica si oferta cu trotinetele pentru copii de la Decathlon.

O atentie speciala trebuie acordata materialului din care sunt realizate rotile tricicletei, cele din cauciuc fiind o optiune corecta. Daca cel mic are in jur de trei –patru ani, este bine sa ne orientam catre o trotineta cu roti mai late, din cauciuc, care sa atenueze mult din efectul eventualelor cazaturi ale copilului. De asemenea, este indicat ca si platforma trotinetei sa fie ceva mai lata si mai aproape de sol, din acelasi motiv. Totodata, trebuie sa tinem cont de inaltimea si greutatea copilului, astfel incat sa aiba permanent o postura corecta pe tricicleta si sa verificam ce sistem de franare are tricicleta, daca are ghidonul reglabil, astfel incat copilul sa o poata utiliza timp mai indelungat, pe masura ce mai creste.

Alaturi de tricicleta propriu-zisa, pe care cel mic abia asteapta sa o incalece si sa porneasca plin de elan pe aleile din parc, este recomand ca, macar pentru la inceput, pana cand prichindelul capata experienta,sa ii achizitionam si echipamente de protectie, precum casca, genunchiere, cotiere, care il vor feri de efectele nedorite ale micilor accidente.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén