Diverse

Cum sa intelegem simbolismul inelelor

Poate cea mai bine recunoscuta semnificatie a simbolismului unui inel este cea de verigheta. Inele au fost folosite de-a lungul istoriei in mai multe feluri pentru a transmite un mesaj similar cu semnificatia acestora. Multe persoane pun inelele la stima inalta, fie ca este vorba despre putere sau bogatie. Simbolismul unui inel isi pastreaza puterile in ciuda simbolului particular pe care acesta il are sau l-ar putea avea, iar reverenta acestuia pare sa se raspandeasca peste orice grup sau cultura ce pastreaza o consideratie pentru acesta. Pare sa fie un simbol universal care transmite respect, fie ca inelul in sine este bun sau rau.

Intelesurile comune si traditionale din spatele inelului. Un inel este un cerc neintrerupt, pe care multe culturi il inteleg ca reprezentand eternitatea. Inelul este folosit in aplicatii care inseamna ceva ce nu se termina niciodata. Acest inteles este transferat in schimbul de inele de nunta intr-o casnicie- continuarea dragostei si uniunii cuplului. Inelul este o amintire si un simbol extern al celorlalte angajamente eterne.

verighete-modele-lux_1_6

Un simbol alternativ pe care inelele il poarta. Lumea magiei are o reverenta pentru inele intrucat acestea cara un fel de puteri magice. Purtatorii diferitor tipuri de inele au diferite puteri. Materialul din care este confectionat un inel, precum si degetul pe care acesta este purtat poate face referire la puteri specifice.

Scopul inelului in religie. Atunci cand un inel este aratat intr-un context religios inseamna eternitatea si perfectiunea lui Dumnezeu. Precum inelul, Dumnezeu nu are inceput sau sfarsit.

Inelul ca un simbol al puterii si bogatiei. De secole, tipul de material din care este confectionat un inel sau prezenta unei pietre pretioase  ii lasa pe altii sa vada ca purtatorul se afla intr-o pozitie inalta in societate. In trecut, taranii nu isi puteau permite asemenea lux. Un inel a fost de asemenea dovedit ca reprezentand puterea roialitatii. Un inel al unui rege putea oferi unei persoane gratierea sau o putea proteja de la distrugere. Un document de la rege marcat cu emblema inelului sau, purta cu sine puterea tronului.

Inelul ca un simbol al intregului. La un inel, vedem modelul circular al vietii. Acesta reprezinta continuitatea, precum repetitia zilelor noastre si cercurile anilor, ale vietii si ale mortii, iar unele persoane vad inelul ca o reprezentare a reincarnarii. Unele sunt confruntate de pacea pe care o ofera intrucat promite sa respinga lucrurile incomplete cu intregul sau.

Leave a Reply