Frumusete

Cum sa ne demachiem corect si ce produse sa folosim

Ritualul de demachiere nu trebuie sa lipseasca din viata niciunei femei, astfel ca daca este realizat cum trebuie, poate face diferenta dintre un ten impecabil si o piele ce prezinta imperfectiuni.

Specialistii in dermatologie recomanda ca sa va demachiati de doua ori pe zi, dimineata si seara indiferent daca ati folosit machiaj sau nu. De altfel, daca doriti sa va puneti o masca faciala e recomandat sa indepartati cu atentie impuritatile aflate la nivelul tenului. De altfel, modul in care va demachiati joaca un rol esential in rutina de beauty, deoarece de acest ritual depinde in mare parte si aspectul tenului dumneavoastra.

In urma acestui procedeu, pielea poate respira in voie, de aceea, este foarte important ca demachiantul pe care il alegeti sa fie potrivit nevoilor pe care le aveti. Astfel ca, este recomandat ca pentru zona ochilor sa alegeti un produs mai delicat – special conceput pentru aceasta zona. Asadar, pentru a va demachia corect, iata ce sfaturi ar trebui sa luati in vedere:

✓ Cel mai bun demachiant este cel potrivit pentru tipul de ten pe care il ai – normal, gras, uscat sau mixt. Produsul poate fi un lapte demachiant sau o crema demachianta si nu trebuie neaparat sa fie unul exagerat de scump. De altfel, exista multe cazuri care demonstreaza ca atributele calitative ale unui produs nu sunt reflectate de preturile colosale ale acestuia.

✓ Inainte sa ne demachiem este foarte important ca mainile sa fie foarte bine spalate, iar pentru a va fi mai usor, ai putea sa va prindeti parul cu o bentita.

✓ Este indicat ca in procesul de demachiere sa utilizati apa calduta. Apa fierbinte sau mult prea rece poate usca si irita pielea, determinand ruperea capilarelor – ceea ce poate cauza adesea aparitia petelor de roseata.

✓ Intotdeauna, demachierea se va face prin miscari circulare. In general, se va incepe cu buzele, pentru a evita ca rujul sa se intinda pe toata fata.

✓ Mai apoi, urmeaza ochii. Se recomanda utilizarea unei creme care contine mai multa vaseline, in special, daca au fost rimelati. De asemenea, discul demachiant utilizat ar trebui sa fie umezit in ceaiuri de plante.

✓ Crema demachianta se va intinde uniform pe fata si pe gat prin miscari usoare de jos in sus pe obraz. Iar ulterior, se va face un masaj usor cu varful degetelor dupa care vom astepta cateva minute pentru ca apoi sa indepartam impuritatile de pe fata cu tampoane sterile.

✓ Este recomandat sa clatiti fata de mai multe ori. Daca folositi mai intai un gel de curatare, trebuie sa va curatati fata foarte bine pentru ca unele produse au dezavantajul de usca pielea.

✓ Utilizati intotdeauna un prosop curat pentru fata. De altfel, puteti, cumpara niste prosoape speciale, de forma mica pe care sa le utilizati doar o data sau maxim de doua ori. Nu trebuie sa frecati puternic fata, ci doar sa o tamponati usor.

Asadar, pentru ca pielea dumneavoastra sa fie curata, frumoasa si sanatoasa, nu neglijati acest proces si utilizati produse speciale precum un demachiant cu lapte.

2 Comments

  1. Apetrei Ana Maria

    De multă vreme folosesc străvechiul lapte demachiant Doina 😍….ma împac foarte bine cu el, și câteodată apă micelara. Multumim pentru sfaturile date.

  2. Valeria Chertes

    Multumim pentru sfaturi.

Leave a Reply