Frumusete

Cum să ne demachiem corect și ce produse să folosim

Ritualul de demachiere nu trebuie să lipsească din viața niciunei femei, astfel că dacă este realizat cum trebuie, poate face diferența dintre un ten impecabil și o piele ce prezintă imperfecțiuni.

Specialiștii în dermatologie recomandă ca să vă demachiați de două ori pe zi, dimineața și seara indiferent dacă ați folosit machiaj sau nu. De altfel, dacă doriți să vă puneți o mască facială e recomandat să îndepărtați cu atenție impuritățile aflate la nivelul tenului. De altfel, modul în care vă demachiați joacă un rol esențial în rutina de beauty, deoarece de acest ritual depinde în mare parte și aspectul tenului dumneavoastră.

În urma acestui procedeu, pielea poate respira în voie, de aceea, este foarte important ca demachiantul pe care îl alegeți să fie potrivit nevoilor pe care le aveți. Astfel că, este recomandat ca pentru zona ochilor să alegeți un produs mai delicat – special conceput pentru această zonă. Așadar, pentru a vă demachia corect, iată ce sfaturi ar trebui să luați în vedere:

✓ Cel mai bun demachiant este cel potrivit pentru tipul de ten pe care îl ai – normal, gras, uscat sau mixt. Produsul poate fi un lapte demachiant sau o cremă demachiantă și nu trebuie neapărat să fie unul exagerat de scump. De altfel, există multe cazuri care demonstrează că atributele calitative ale unui produs nu sunt reflectate de prețurile colosale ale acestuia.
✓ Înainte să ne demachiem este foarte important ca mâinile să fie foarte bine spălate, iar pentru a vă fi mai ușor, ai putea să vă prindeți părul cu o bentiță.
✓ Este indicat ca în procesul de demachiere să utilizați apă călduță. Apa fierbinte sau mult prea rece poate usca și irita pielea, determinând ruperea capilarelor – ceea ce poate cauza adesea apariția petelor de roșeață.
✓ Întotdeauna, demachierea se va face prin mișcări circulare. În general, se va începe cu buzele, pentru a evita ca rujul să se întindă pe toată fața.
✓ Mai apoi, urmează ochii. Se recomandă utilizarea unei creme care conține mai multă vaseline, în special, dacă au fost rimelați. De asemenea, discul demachiant utilizat ar trebui să fie umezit în ceaiuri de plante.
✓ Crema demachiantă se va întinde uniform pe față și pe gât prin mișcări ușoare de jos în sus pe obraz. Iar ulterior, se va face un masaj ușor cu vârful degetelor după care vom aștepta câteva minute pentru ca apoi să îndepărtăm impuritățile de pe față cu tampoane sterile.
✓ Este recomandat să clătiți fața de mai multe ori. Dacă folosiți mai întâi un gel de curățare, trebuie să vă curățați fața foarte bine pentru că unele produse au dezavantajul de usca pielea.
✓ Utilizați întotdeauna un prosop curat pentru față. De altfel, puteți, cumpăra niște prosoape speciale, de formă mică pe care să le utilizați doar o dată sau maxim de două ori. Nu trebuie să frecați puternic fața, ci doar să o tamponați ușor.

Așadar, pentru ca pielea dumneavoastră să fie curată, frumoasă și sănătoasă, nu neglijați acest proces și utilizați produse speciale precum un demachiant cu lapte.

Leave a Reply