Frumusete

Trucuri utile pentru părul fin de la ambasadorul ambasadorul L’Oréal Professionnel, Florin Noje

trucuri utile

Genetic programată, dar puternic influențată de modul nostru de viață și de mediul înconjurător, cunoașterea texturii părului tău este primul pas în păstrarea frumuseții sale.

“Este dificil să ne cunoaștem pe noi înșine: de cele mai multe ori avem impresia că părul nostru este fin și subțire, atunci când, în mod obiectiv nu este așa. Părul își schimbă textura o dată la șase ani. În consecință, îngrijirile pe care i le acordăm trebuie adaptate la această evoluție.”
— ne spune Florin Noje, ambasador L’Oréal Professionnel.

Din punct de vedere al texturii, firul de păr poate fi: subţire (fin), mediu sau gros. Densitatea este dată de cantitatea de fire de păr din care se compune podoabă capilară. O persoană cu păr fin poate avea mai multe fire de păr decât o persoană care are un fir de păr gros. Cantitatea de fire de păr de pe scalp depinde de mai mulţi factori şi variază foarte mult, dar următoarele densităţi sunt considerate că fiind medii:

● pentru părul blond natural – 130.000
● pentru părul roșcat natural – 80.000
● pentru părul şaten natural – 100.000
● pentru părul brunet natural – 100.000

Părul subțire, atunci când este gestionat corespunzător, poate avea volum și poate deveni sănătos, mătăsos și puternic. Cheia este să știi cum să ai grijă de el, ce tipuri de produse să utilizezi și ce să eviți. Așadar, aici vei afla trucuri de îngrijire a scalpului care funcționează bine pentru ca părul fin să arate impresionant. De fel, textura fină este predispusă la probleme precum: lipsa de volum, tendința de îngrășare și deteriorare.

“Părul fin și gras era o provocare până la apariția protocoalelor de îngrijire. Adeseori, recomand aplicarea unui șampon de curățare o dată pe săptămână, din cauza faptului că părul fin este predispus la acumularea de reziduuri. În cazul în care părul se încurcă mai mult la vârfuri, nu recomand folosirea balsamului aproape de scalp pentru a nu-l îngreuna.” — continuă Florin Noje.

trucuri utile

Pentru o rutină sănătoasă de îngrijire a părului fin ambasadorul ambasadorul L’Oréal Professionnel recomandă:

Fii conștientă că e fragil și protejează-l de șocurile mecanice

● Părul fin este predispus la rupere și vârfuri despicate. Dacă nu știi care e stadiul deteriorării părului tău, testează-i elasticitatea. Modul în care firul de păr se întinde te va ajuta să îți dai seama dacă părul are nevoie de tratament de hidratare sau de tratament cu proteine. Alege un fir de păr (nu trebuie neapărat să îl tragi din rădăcină) și încearcă să îl întinzi. Dacă nu se întinde sau se rupe, dacă se simte uscat și aspru este casant și are nevoie de tratament de hidratare. Dacă firul se întinde și nu revine la forma inițială sau pare moale, atunci are nevoie de un tratament cu proteine. Părul uscat, casant, poros are nevoie să devină mai moale, are nevoie de hidratare și hrănire cu uleiuri bogate în acizi grași, aloe sau unturi naturale (cocos, cacao). Din acest motiv, are nevoie de îngrijire zilnică. Vei folosi tratamente pe baza de cheratină, vei limita coafarea cu aer cald și, totodată, te vei vopsi mai rar și cu produse mult mai puțin agresive. De asemenea, e recomandat să te asiguri că organismul beneficiază de biotină și de alte vitamine și minerale necesare pentru un par frumos și sănătos. În acest sens, poți începe să administrezi suplimente alimentare pentru unghii și păr.

● Părul fin este versatil și poate fi uscat și lăsat, preferabil natural, sau coafat cu peria. De asemenea, ai foarte multe idei de tunsori pentru par scurt pe care le poți încerca. Dacă îți piepteni părul în timp ce îl usuci, va deveni mai drept și mai “ascultător”. Pentru a evita tocirea, ruperea și pierderea din volum, dă-i o formă abia atunci când e aproape uscat. Prosopul din microfibră este metoda optimă de uscare pentru a evita problemele de nivel termic precum electrizarea.

● Alege fețele de pernă din mătase ori satin. De asemenea, poți să îți prinzi părul în timpul nopții pentru a-l proteja de încurcături și degradare.

Alege produse de styling potrivite

● Părul subțire trebuie spălat în funcție de gradul de îngrășare, zilnic sau bi-săptămânal, cu un șampon special.

● Evită gelurile, măștile grele și spray-urile pentru păr, fiindcă vor contribui la fragilitatea lui. Poți opta în schimb pentru o spumă de păr care va oferi un efect spectaculos părului și o fixare ușoară.

● Usucă părul cu capul în jos, pentru și mai mult volum. Spray-ul de texturare se aplică mai întâi pe palme, iar apoi pe șuvițe. Ulterior, ridică rădăcinile în timp ce masezi scalpul.

Găsește culoarea și cut-ul potrivite

● Încearcă o coafură stratificată, deoarece îl va face să pară mai plin și tunde-l o dată la trei luni. Totodată, poți adopta șuvițe mai deschise sau îți poți vopsi părul în culori țări.

“Vopsitul balayage salvează părul fin. E un fel de trompe-d’oeil fabulos. Cu cât este mai deschis la culoare părul, cu atât mai subțire poate arată, așa că, pentru a-l face să pară mai voluminos, este indicat să apelați la șuvițe mai închise la culoare, ce vor adaugă profunzime. Același efect îl obțineți și micro-balayage-ul sau cu plasarea de nuanțe mai închise în straturile de dedesubt ale părului” – ne recomandă Florin.

Adaugă sfaturile și trucurile anterior prezentate în rutină ta și vei vedea rezultatul mult dorit. Bucură-te de cel mai sănătos și frumos păr de până acum! Alege un coafor in Bucuresti unde să te poți bucura de styling realizat de către profesioniști.

2 Comments

  1. Valeria Chertes

    Multumim pentru sfaturi.

Leave a Reply