Frumusete

Cum sa scapi de porii dilatati?

Porii dilatati nu sunt inevitabili. Desi pot deveni o obsesie, aceste mici „gauri” inestetice, situate adesea in zona T, nu sunt invincibile. Exista, din fericire, tratament pori dilatati si masuri de prevenire a aparitiei acestora.

In primul rand, sa ne amintim ce este un por: o mica gaura care permite excretia de sebum si sudoare. Prin urmare, un por marit este un por complet deschis si extrem de vizibil. Acesta este situat pe fata in zona obrajilor, pe ambele parti ale aripilor nasului si pe zona T. Nu sunt locatii intamplatoare, deoarece sunt zonele in care glandele sebacee sunt cele mai numeroase si cele mai productive in sebum.

Pori dilatati si puncte negre: care este diferenta?

Nu confundati un por dilatat cu un punct negru. Cand canalele porilor sunt complet deschise, impuritatile se vor “ascunde” acolo si le vor infunda. Porul este apoi complet blocat si acest lucru duce un punct negru. Porii dilatati au cauze precum:

a) Actiuni proaste, produse proaste
Exista multe cauze care pot explica aparitia porilor mari. Acest lucru se poate datora unei curatari deficitare a pielii, nu suficient de meticuloasa. Sau utilizarea produselor care nu lasa epiderma sa respire. Ne luam ramas bun de la machiajul care acopera excesiv, care infunda porii pielii.

b) Imbatranirea pielii

Unele cauze ale porilor dilatati sunt naturale. Astfel, odata cu varsta, pielea isi pierde elasticitatea. Acesta este un fenomen foarte frecvent la varsta de 30 de ani, deoarece pielea este mai putin elastica in timp ce glandele sebacee continua sa produca sebum. Diametrul se poate dubla intre 25 si 45 de ani! Porul se largeste deoarece intreaga structura din jurul sau se prabuseste.

c) Agresiuni externe

Tutunul si razele UV sunt factori agravanti pentru dilatarea porilor. Soarele schimba structura pielii atacand fibrele de colagen si elastina. Din nou, pierderea elasticitatii pielii va duce la aparitia porilor dilatati.

Oricum, oricine poate fi afectat de porii dilatati. Insa pielea uscata se descurca mai bine, deoarece lipsa sebumului impiedica deschiderea prea mare a porilor.

De aceea, cand porii dilatati si-au facut aparitia, poti apela la tratament pori dilatati laser, la clinici dermatologice precum Yiara. Rezultatele sunt uimitoare inca din primele sedinte!

Acasa, pasul esential care nu trebuie ratat in fiecare seara este demachierea. Ar trebui facuta cu produse blande, cu compozitie vegetala. O data pe saptamana, trebuie sa folosim un tratament exfoliant. Acesta din urma va ajuta la indepartarea celulelor moarte care, in loc sa se descuameze, tind cu varsta sa se rigidizeze in jurul porilor. De asemenea, miscarile de curatare trebuie sa fie usoare (fara frecare).

Leave a Reply