Diverse

Cum te descurci, cand iti moare cineva apropiat?

Socul simtit in momentul in care are loc decesul sau ti s-a comunicat moartea cuiva drag, care nu este langa tine, nu il doresti nici dusmanului! Sunt cele mai grele clipe de pe pamant, in tine se da o lupta: jumatate din tine crede si accepta si sta in genunchi de durere, cealalta jumatate se razvrateste si inca mai spera intr-o minune…

Si in ciuda acestor stari confuze si a inimii zdrobite, trebuie sa te aduni si sa organizezi inmormantarea. Ce faci, cand ti-a murit cineva drag si lacrimile te orbesc, simti ca nu ai pe nimeni in familie care sa te sustina?

Oricat ar fi de tarziu, suni la unul dintre numerele de telefon: 072 2822411 sau 0761 588 895 si soliciti servicii funerare, iar operatorii sunt la post sa te incurajeze si sa iti transmita condoleantele lor.

Pe ei te poti bizui, fiindca sunt coordonatori de echipa si incep operatiunile din momentul in care i-ai anuntat si le-ai cerut ajutorul.

De pilda, vin in mai putin de 3 ore si preiau cadavrul sa il pregateasca minutios si sa il depuna la capela. Noaptea tarziu, cand toti dorm si linistea domneste, ei se prezinta la adresa indicata, sa iti fie de ajutor.

Daca nu ar exista aceste servicii funerare nu stiu cum ai reusi sa speli mortul, sa il toaletezi, sa il imbraci si sa il asezi in sicriu! Pentru un om neobisnuit cu astfel de experiente, atingerea de un trup lipsit de viata este infricosatoare si cumplit de traumatizanta, mai ales cand mortul iti este apropiat.

La toate acestea se adauga imbalsamarea, de care nu ai habar, cum se face, obtinerea certificatului de deces si a tuturor autorizatiilor necesare, cumpararea sicriului si a celor necesare pentru casa de veci, asigurarea transportului, manipularea sicriului si pregatirea cosului care trebuie sa insoteasca mortul la biserica. Ei te ajuta sa indeplinesti toate traditiile si sa organizezi o inmormantare decenta cu masina funerara autorizata, care straluceste de curatenie si este si prevazuta cu frig.

Apoi, cand va fi nevoie, se vor implica si in organizarea parastaselor pentru pomenirea celui drag.

Leave a Reply