Diverse

Dar din dar se face Rai

Sunt o persoana careia ii place sa faca bine si sa isi ajute semenii.Si tu o poti face,nu e niciodata prea greu sa schimbam ceva,trebuie doar sa ne dorim cu adevarat!Sa nu ma gasim scuze marunte si sa facem ceva concret sa ajutam oameni in nevoie.Sa avem satisfactia la sfarsitul zilei ca nu am irosit inutil cele 24 ore si ca am facut macar o fapta buna!


Va povestesc acum despre un proiect care m-a fascinat,atat prin ideea in sine-de a ajuta pe cineva-,cat si prin inedit.Vorbesc despre proiectul Casa din Baloți de Paie” Cârligu Mareal asociatiei Eco Habitat .


Asociatia Eco Habitat  isi doreste sa promoveze ideea de casa ieftina,accesibila si construita din materiale locale,fara ca aceasta de afecteze durabilitatea locuintei si nici santatatea locatarilor sau mediul inconjurator. In viziunea asociatiei orice om trebuie sa aiba acces la o locuinta.

“Casa din baloti de paie” este un proiect social realizat in comuna Glodeanu-Silistea(sat Cârligu Mare) din judetul Buzau.Scopul este construirea unei case din baloti de paie si pamant(lut) pentru o familie care momentan spune “casa” une camere de 4 mp.Aceasta casa va fi prima de acest gen din tara noastra.Casa va fi un exemplu care va demonstra lumii cum comunitatea poate lucra impreuna,cum oameni cot la cot pot construi case durabile si ieftine.
In momentul de fata este nevoie de voluntari care sa termine lucrarile la casa,dar si de donatii.Daca nu se strange suma necesara,proiectul va fi anulat!Este pacat de investitia baneasca si sufleteasca depuse pana acum!Nu fi indiferent,contribuie si tu la reusita proiectului,la fericirea unor oameni nevoiasi!Daca fizic poate nu reusesti sa te implicit ca voluntar,atunci doneaza niste bani si impreuna vom reusi!5 euro nu e o suma mare,insa daca ne mobilizam si donam fiecare din putinul nostru,atunci se strange suma necesara.
Daca vrei sa faci o fapta buna,intra aici si doneaza cat ai posibilitatea!Fiecare banut conteaza!Fa cunoscut cat mai multor oameni proiectul si convinge-i sa ajute!Oameni simpli sau patroni,toti avem puterea sa schimbam ceva!

Am rugamintea catre cei care citesc si au un blog sa mobilizeze cat mai multi oameni la randul lor!Aveti posibilitatea de a fi purtatorii de cuvant ai acelor oameni care au nevoie de o casa!

Haideti sa facem lumea in care traim mai frumoasa si mai buna!Haideti sa fim OAMENI!

1 Comment

  1. ghelbere elena

    Un proiect nobil. S-ar putea face multe lucruri frumoase cu ajutorul voluntarilor daca ar fi cineva care sa aiba un proiect interesant.

Leave a Reply