Copii, Diverse

Daruieste zambete!

Toata lumea distribuie citate pe retelele de socializare, toti ne dam psihologi, dar putini sunt cei pentru care vorbele acelea au insemnatate. Putini sunt cei care le inteleg cu adevarat. Dar distribuim si facem reclama cuiva.

Eu va propun astazi altceva: haideti sa facem ceva concret! Stiu, veti spune ca sunt atatea cazuri disperate, incat pe care sa il ajuti mai intai?! Aveti dreptate, pe care? Pe care iti spune inima!

Ne plangem ca am avut o zi sau o perioada grea, ne plangem ca nu avem ce ne dorim, ne plangem… Fara sa stim ce conteaza cu adevarat. Si nu e rautate, e pur si simplu lipsa de experienta. Nu poti intelege o situatie pe care tu nu ai trait-o. Chiar si acelasi tip de experienta poate fi simtit si perceput diferit de catre doi oameni diferiti.

Facem planuri de viitor. Ne dorim o tara mai buna. O viata mai buna. Un viitor mai bun.Dar cam prea des uitam ca viitorul il reprezinta copiii nostri. Din pacate, suntem pe cele mai rusinoase locuri la investitia in sanatate si educatie.

Nu am sa ma apuc de politica si nici de sfaturi celor indreptatiti sa faca lucrurile bine. Pentru ca daca le-ar pasa, nu ar avea nevoie sa fie trasi de maneca pentru a face ce trebuie.

Dar pot face altceva: stiu ca tot cu oameni poti face schimbarea. Cu oamenii simpli, asa ca mine. Si ca solidaritatea nu moare. Si nici speranta.

Indiferent cat de frumoasa sau urata e lumea asta, ma bucur sa o pot vedea. Ma bucur ca si copilul meu o poate vedea. Desi are nevoie de ochelari de la varsta de 2 ani, controale periodice si exercitii, e nimic in comparatie cu alte cazuri. Ma bucur cand ii vad bucuria din ochi privindu-si papusa cea noua sau ciocolatica primita.

Dar cati copii nu stiu gustul unei ciocolate sau nu au adormit niciodata imbratisandu-si papusica pentru ca nu au avut niciodata asa ceva?

Ma necajeste sa vad cand lumea spune ca nu are de unde sa ajute, ca avem bani putini, ca… Cine zice ca trebuie sa fii milionar ca sa poti darui? Gandeste-te la unul dintre copiii aflati in situatia de mai sus! Cat crezi ca ar costa un zambet? Poate nici 10 lei…

Haideti sa nu mai gasim scuze! Haideti sa fim mai buni! Si nu doar de Craciun, ci in fiecare zi! Nu mai distribui citate, daruieste si tu zambete si bucurie unui copil! Inseamna mult mai mult, pentru el inseamna totul!

2 Comments

  1. Sunt de acord cu tine Ana si crede-ma ca incerc sa daruiesc din putinul meu unui copil ori de cate ori pot, pentru ca si eu sunt mama si nu as suporta sa-mi vad copilul suferind indiferent de motiv.

Leave a Reply