Diverse

De ce citim un horoscop zilnic

Zilnic, milioane de oameni citesc un horoscop zilnic. De ce? Deoarece horoscopul, prin faptul ca ne ‘’prezice’’ viitorul, a fascinat omenirea, din cele mai vechi timpuri. Horoscopul este acea previziune astrologica, ce se face pentru o anumita perioada de timp si acesta se realizeaza in urma unor analize a planetelor, pe care astrologii le realizeaza. El este o previziune generala, ce se poate face zilnic, saptamanal sau anual.

In cazul in care oamenii doresc o previziune individualizata, este necesara o analiza a astrogramei natale, suprapusa peste astrograma zilei respective (iar aceasta necesita o analiza mult mai amanuntita, pentru rezultate cat mai exacte). Horoscopul a fost si mereu o sa fie ceva ambiguu, dar tocmai acest lucru il face sa fascineze sis a capteze interesul oamenilor. Din acest motiv, astrologii profesionisti nu mai contenesc sa il studieze, pentru a-i afla chiar si cele mai ascunse taine.

Orice horoscop zilnic se citeste, de regula, dimineata, deoarece poate reprezenta impulsul de care ai nevoie, pentru a incepe o noua zi. Multe posturi TV de stiri, au si o rubrica dedicata horoscopului zilnic, din care poti afla lucruri noi sau poti primi un sfat despre cum ar fii mai bine sa iti gestionezi cuvintele in ziua respectiva.

Nu trebuie, totusi, sa va lasati cuprinsi de ganduri negative, daca ceea ce ati auzit la horoscop nu suna tocmai bine – tineti minte ca sunt chestii generale, iar din moment ce ati fost cat de cat facuti atenti despre ce v-au pregatit astrele, atunci este bine sa te gandesti de doua ori inainte sa actionezi. Dar daca esti o persoana care citeste horoscopul doar din curiozitate, poti sa citesti horoscopul oricand doresti, mai ales daca acest lucru nu este unul din obiectivele tale principale.

Sunt persoane care nu cred deloc in horoscop, dar sunt si persoane care nu ies din casa, daca nu si-au citit horoscopul inainte. Extremele sunt normale, in unele cazuri, dar adevarul este undeva pe la mijloc, intotdeauna. Nu trebuie, sub nicio forma, sa ne panicam daca auzim nu auzim vesti bune in horoscop, ci trebuie sa invatam sa privim obiectiv toate informatiile si sa le interpretam ca atare, iar in cazul in care ziua chiar nu a fost cea mai buna, sa incercam sa ne focusam energia pe recapatarea echilibrului.

In cazul in care auzim lucruri bune, este drept, ne simtim mult mai optimisti si poate ca acest lucru are un impact asupra sirului de evenimente care va avea loc in ziua respectiva. Ideea de baza este ca, indiferent de prezicerea horoscopului, trebuie sa mentinem o stare de pozitivitate constanta.

Cum putem sa ne cunoastem mai bine, cu ajutotul unui horoscop? Este simplu: daca ne vom citi caracteristicile propriei zodii – de exemplu, ce caracteristici pozitive avem, ce caracteristici negative avem, ce planeta ne guverneaza sau ce piatra semi / pretioasa ne protejeaza, atunci ajungem sa ne intelegem mai bine si reactiile, iesirile emotionale pe care le avem, de ce suntem receptivi la anumite evenimente sau, din contra, de ce unele lucruri ne lasa rece.

Cunoscand mai multe detalii despre propria zodie, putem invata cum sa ne relaxam, ce situatii sa evitam sau chiar ce cariera sa ne alegem in viata. Important este sa citesti tot ce se poate citi despre propria zodie, apoi restul depinde de tine. In cazul in care sunteti sceptici in unele privinte, sa stiti ca este in regula sa credeti asta – pana la urma, suntem oameni si avem dreptul sa avem si indoieli, nu trebuie sa credem tot ceea ce ni se spune (sau ceea ce ni se impune sa credem).

Voi cititi horoscopul zilnic sau preferati previziunile individualizate?

Leave a Reply