Diverse

De ce nu imprumut bani de la rude si prieteni

Nu imi place sa imprumut bani de la cunoscuti, insa, am trecut si prin momente mai dificile in care chiar nu am avut o alta solutie. De ce nu imi place? Pentru ca nu e ca si cum ai solicita un credit rapid de la o institutie. Prietenii si rudele de la care te imprumuti te intreaba care e problema, de ce iti trebuie, ce-ai facut cu banii, etc.

Nu mi-au placut niciodata astfel de intrebari. Insa, acum cativa ani lucrurile s-au schimbat, deoarece am descoperit institutiile financiare nebancare de la care am putut lua de fiecare data un credit fara adeverinta, fara stres si fara batai de cap. Da, probabil te gandesti ca reclamele pe care le vezi sunt doar pentru a pacali lumea si ca in spatele acestor credite se afla interese ascunse. Ei bine, eu nu sunt de aceeasi parere, cu toate ca recunosc faptul ca asa am crezut si eu initial. Insa am facut pana acum vreo 3-4 imprumuturi si n-a mai avut nimeni grija mea. Am inapoiat banii la timp, ratele au fost mici si nu am mai stat cu grija.

 

cel-mai-cel-p33

 

M-am hotarat sa nu mai imprumut bani de la nimeni de vreo 3 ani si chiar asa am facut. Am imprumutat atunci vreo 300 de lei de la cea mai buna prietena pentru ca pe neasteptate mi se stricase aragazul. Fara aragaz, in mod clar nu ai cum sa gatesti. M-a ajutat, mi-a dat banii, nimic de zis. Insa, apoi in fiecare zi ma intreba de ei, chiar daca am stabilit la inceput ca ii dau la sfarsitul lunii cand iau salariul. A pus pe mine atat de multa presiune incat nu am mai resistat si i-am zis sa aiba rabdare si sa astepte sa ii dau cand i-am promis. Tonul meu nu a fost probabil prea adecvat, deoarece din acea zi prietenia noastra s-a racit. La sfarsitul lunii bineinteles ca m-am tinut de cuvand si i-am dat banii, insa mi-am promis ca nu-mi mai trebuie sa fac imprumuturi de la cunostinte.

Sunt o persoana mai discreta si chiar nu vreau sa mai stie nimeni ce fac eu cu banii, cand ii am si cand nu. Oamenii vorbesc mereu si chiar nu vreau sa dau subiecte de discutie nimanui.

Acum, de fiecare data cand vreau o anumita suma de bani apelez la o institutie financiara nebancara si solicit un credit rapid. Banii imi sunt livrati imediat si imi rezolv cu usurinta problemele.

2 Comments

  1. ghelbere elena

    Nici eu nu imprumut bani de la rude sau prieteni pentru ca la un moment dat imi vor scoate ochii cu acest lucru.

  2. Kamy camelia

    Eu urasc sa imprumut bani,si daca o fac e doar pentru o urgenta care ma prins nepregatita in rest nu imprumut,prefer sa strang din dinti si gata

Leave a Reply