Diverse

Descopera avantajele unui team building in Romania

team building

Echipa pe care o ai in spate este motorul care poate propulsa afacerea catre succes sau, dimpotriva, sa o faca sa stagneze. Evenimentele de team building in Romania capata tot mai multa tractiune deoarece multi manageri si CEO ai companiilor le descopera avantajele. Pe langa cursuri, training-uri si informatie pusa la dispozitia angajatilor, si team building-ul contribuie intr-o foarte mare masura la dezvoltarea echipei.

Team building-ul ajuta angajatii sa lucreze mai bine impreuna si sa-si dezvolte potentialul. Cu toate astea, multe companii neglijeaza activitatile ce imbunatatesc relatiile dintre angajati, fie din cauza costului sau a timpului necesar. Dar, companiile de succes cunosc avantajele team building-ului, alegand varianta aceasta pentru a genera efecte pe termen lung. Care sunt acestea? Mai jos gasesti o lista cu avantajele unui team building.

Un grad de motivatie ridicat

Participarea la un eveniment nou si interesant, precum un team building, creste nivelul de motivatie din cadrul echipei. Prin intermediul acestui eveniment, ei stiu ca sunt apreciati si ca vor fi rasplatiti pentru eforturile depuse zi de zi in cadrul companiei.

Aceasta crestere in motivatia angajatilor ar trebui sa ii ajute si cu cresterea nivelului de productivitate. Increderea in propriile abilitati va fi stimulata in acelasi timp.

Moralul va fi la cote mai inalte

Probabil ca unul din cele mai importante avantaje ale team building-ului este faptul ca ridica moralul la locul de munca. Angajatii care se simt importanti pentru companie, ce sunt si entuziasmati si au si o atitudine pozitiva pe deasupra, vor crea un mediu de lucru placut.

In plus, activitatile si jocurile menite sa imbunatateasca moralul pot desface barierele dintre angajati. De asemenea, ajuta managerii sa descopere idei despre cum sa creeze si mentina o atmosfera placuta la birou.

Se vor putea identifica abilitatile de leader

team building

Nu stii care din angajati ar avea abilitati de leader? Pentru echipe ce functioneaza eficient, este recomandat ca ele sa fie ghidate de o persoana cu abilitati de leader. Activitatile de team building vor scoate persoanele cu acest tip de abilitati la iveala. Liderii se vor face remarcati in activitati de gasire a solutiilor sau vor fi deseori surprinsi incurajandu-si coechipierii.

Stimuleaza stima de sine a participantilor

Zilele petrecute in cadrul unui eveniment de team building cresc stima de sine si increderea angajatilor in fortele proprii. De asemenea, va creste increderea in abilitatile colegilor. O crestere a increderii se va traduce prin faptul ca angajatii vor avea curajul sa-si exprime ideile si sa depinda de altii pentru a duce la bun sfarsit sarcinile ce sunt importante pentru companie.

Promoveaza respectul si increderea

In timp ce se colaboreaza in cadrul exercitiilor ce necesita gasirea unei solutii sau jocuri de echipa, participantii realizeaza ca prezenta colegilor este pentru a-i ajuta. De asemenea, se pot identifica calitati si abilitati pentru fiecare persoana in parte.

Oportunitatea de a-ti cunoaste colegii la un nivel mai personal promoveaza si cresterea increderii intre angajati. Acest avantaj major a activitatilor de team building ajuta extrem de mult, din moment ce angajatii vor ajunge sa-si cunoasca unul altuia interesele si abilitatile. Pe langa o morala imbunatatita, acest lucru va duce si la o colaborare mai buna in cadrul sarcinilor zilnice.

Impact pozitiv asupra productivitatii

O colaborare si comunicare mai buna vor avea un impact pozitiv asupra productivitatii angajatilor. Atunci cand lucreaza impreuna pentru un scop comun, descreste riscul ca mai multe persoane sa lucreze la acelasi lucru, rezultand munca duplicata si timp pierdut. Se reduce si riscul impotrivirii, referitor la anumite aspecte ale sarcinilor trasate, permitand fiecarui angajat sa livreze cele mai bune rezultate.

Prilej bun de distractie in cadrul echipei

Nivelul atat de ridicat de eficienta a unei sesiuni de team building se datoreaza, bineinteles, faptului ca implica activitati distractive, departe de spatiul formal al biroului. De aceea experientele traite astfel nu vor fi uitate repede si, mai mult, vor genera un impact in viata profesionala a angajatului. Pe langa asta, este un prilej foarte bun pentru ca membrii unei echipe sa vada si o alta fata a colegilor lor, in afara de ceea ce se vede la munca.

Dupa cum vezi, sesiunile de team building in Romania nu se fac doar de dragul de a petrece timp in aer liber. Aceste activitati sunt esentiale pentru intreaga companie si reprezinta o modalitate excelenta de a mentine angajatii motivati.

Poate te intereseaza: Articole team building

Leave a Reply