Diverse

Despre alegerea unor ochelari de inot potriviti

Ochelarii de inot ajuta la protejarea ochilor, reducand sau prevenind iritatia ce poate sa apara frecvent la nivelul ochilor (datorita apei tratate din piscine sau bazine ori a apei murdare). De asemenea acestia imbunatesc vederea sub apa, in timp ce inoti; te protejeaza de sarea din apa marina, de clor, nisip dar si de razele solare. Nu in ultimul rand, aceste echipamente pentru inot pot fi purtate datorita unor probleme medicale. Lucrurile acestea sunt avantaje clare, atat pentru inotatorii amatori cat si pentru cei care participa la competitii. Mai mult de atat, folosirea unor ochelari de inot de calitate pot sa imbunateasca modul in care te bucuri de apa, daca sunt alesi corect si sunt purtati in mod corespunzator. Pentru o pereche noua de ochelari de inot intra pe Hypersport.ro!

zoggs-predator-flex-polarized-girl

Asadar, fie ca esti parte a unei echipe de inot, fie ca inoti ocazional in lac sau in mare, acest echipament este extrem de util. Ochelarii sunt disponibili pe piata intr-o varietate de stiluri, marimi si culori. Insa daca ii alegi si ii porti in mod gresit, iti va fi dificil. Tocmai de aceea, e bine sa tinem cont de anumite sugestii:

  • pune bine in balanta nevoile tale, cand te hotarasti asupra marimii sau formei ochelarilor. Daca vrei sa castigi viteza cand inoti, alege modele mai inguste, mai mici, ce au o linie acvadinamica. Pentru lac sau mare, foloseste ochelari cu lentile mai mari, ce iti permit sa vezi cat mai mult din apa ce te inconjoara.
  • alege ochelari cu o culoare a lentilei ce e potrivita pentru stilul tau de a innota. Daca practici de obicei acest sport ziua, in aer liber, alege ochelari gri sau albastri ce sa iti protejeze ochii de reflexii si razele UV. Pentru conditii de luminozitate extreme, incearca lentile cu efect de oglinda sau metalic. Cele portocalii reusesc sa lumineze mediul din jurul tau. Inotatorii de noapte ar trebuie sa opteze pentru variante de lentile transparente.
  • poarta ochelari care se aseaza si stau bine pe ochi, fara sa iti cauzeze durere la nivelul fetei ori capului. Cand inoti in exterior, e bine ca ei sa fie etansi pentru a-ti proteja ochii de mizerie, apa sarata. De asemenea, daca inoti mult nu iti doresti sa te opresti frecvent pentru a face ajustari.

 

Nu in ultimul rand, dupa un anumit timp, datorita uzurii, vei fi obligat sa schimbi ochelarii folositi. Nu amana acest lucru prea mult, deoarece risti ca apa sa iti irite ochii iar lucrul acesta sa te incomodeze tot mai mult. Pentru o gama variata de astfel de modele, de la producatori ca Speedo si TYR, intra pe www.hypersport.ro !

Leave a Reply