Diverse

Despre iertare

Suntem in postul Craciunului si tuturor ne vin ganduri bune. Sa fim mai buni, mai darnici, sa iertam sau sa ne cerem scuze.

Eu stau si ma intreb de ce nu facem asta in orice zi a anului sau de ce trebuie sa asteptam ani de zile ca sa se intample ceva in viata noastra care sa ne dea jos ochelarii de cal si sa vedem clar cat am gresit.

De ce asa tarziu pentru acel cineva pe care l-am jignit, l-am facut sa planga sau pe care l-am calcat pur si simplu in picioare cu vorba sau fapta?!

Nu sunt perfecta, am spus-o si am s-o spun mereu. Fiindca nimeni nu este perfect. Am gresit si eu. Dar eu am stiut intotdeauna sa imi calc pe mandrie si sa imi cer scuze sau macar sa incerc sa mai repar ceva. Si m-am lovit in viata de oameni incorsetati care prefera sa nu iti vorbeasca 7 ani si apoi sa te caute si sa te gaseasca pe net. Desi au avut numarul tau ani de zile, pana ti l-ai schimbat doar pentru ca ai reziliat un contract si ai gasit o oferta mai buna. Ai fost de gasit si prin simplul fapt ca avea numerele celor apropiati tie. Ma puteai gasi daca voiai. Dar nu ai vrut.

Desi Dumnezeu m-a inzestrat cu puterea de a ierta(desi pare ca ma aprind rapid, ma sting la fel de repede si nu port ranchiuna, nu am de ce sa imi amarasc existenta), nu cred totusi in ciorba reincalzita. Sau in vase sparte si cioburi lipite. Te iert, asta pot. Dar sa ma prefac ca uit anii in care am suferit? Sa uit totul si sa zambim ca la poza? Sa uit ca te-am ajutat intr-un moment in care toti au fugit de tine si eu am facut-o din tot sufletul? Sa uit ca pentru asta am fost azvarlita in noroi doar pentru ca ai ascultat de gura lumii? Nu pot, imi pare rau!

Asta ma face o fiinta rea? Nu stiu, poate. Dar nu ai dreptul sa reapari in viata mea dupa atatia ani in care nu ai mai vrut sa stii ca exist. Am existat, mi-am cladit o viata frumoasa din care ai fi putut face parte si tu. Ne-am fi putut bucura impreuna, copiii nostri ar fi putut creste impreuna. Acum am viata mea din care tu nu mai faci parte. Pentru ca nu ai mai vrut sa faci parte, ai ales cu ani in urma. Nu ai dreptul sa vii acum si sa te prefaci ca vasul e intreg si impecabil! Il putem lipi, dar voi vedea intotdeauna crapaturile…

5 Comments

  1. stan adriana

    ma regasesc in ceea ce scrii Ana si te apreciez.Ramai intotdeauna un om bun si D-zeu iti va da.Te pup si iti doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragiM

  2. Ma regasesc in cuvintele tale si iti dau dreptate. La fel sunt si eu iert dar nu pot uita 🙂 De multe ori am reprimit in viata mea o persoana care mi-a gresit dar m-a rasplatit la fel cu durere si tradare…poate de asta acum nu mai vreau… 😀

  3. eu cred ca e bine sa iertam dar nu numai in perioada asta. Stiu e greu, Suntem raniti grav la un moment dat,sau nu. Pana la urma a ierta e Divin.

  4. Asa e, timpul vindeca ranile dar nu mai poate fi dat inapoi!

Leave a Reply