Diverse

Divina istorie a Nazaretului

nazaret

 

In Noul Testament, orasul Nazaret este descris ca fiind casa copilariei lui Iisus si, ca atare, este un centru de pelerinaj crestin cu multe altare de comemorare a evenimentelor biblice bine cunoscute. Este un loc in care trebuie sa poposesti odata ce ai decis ca e timpul pentru un pelerinaj in Israel.

Originea cuvantului Nazaret (Natzrat sau Natzeret in ebraica) are sensul de „floare” dar, de asemenea, inseamna „a veghea”. Amplasarea geografica a acestui oras confirma rolul sau ca punct de observatie. Nazaret este situat pe cea mai sudica latura a zonei de deal care coboara din Liban, la o pozitie ridicata deasupra campiei opusa Israelului, vale mentionata de mai multe ori in Biblie si, de asemenea, cunoscuta sub numele sau grecesc – Esdrelon, care se afla la aproximativ 350 de metri deasupra nivelului marii.

Foarte multe persoane aleg aceste pelerinaje in Israel tocmai datorita acestui oras si din dorinta de a iesi din rutina vacantelor la mare sau la schi binecunoscute. Orice persoana care doreste sa se imbogateasca istoric, cultural dar si religios isi rezerva din timp un astfel de pelerinaj.

Biserica Sfantul Iosif este doar una dintre locatiile in care ai acces odata ce ai ales un pelerinaj in Israel. Cunoscuta si sub numele de Biserica Nutritiei este o constructie solida si nepretentioasa. Se ridica foarte mult in umbra cupolei cresterea Bisericii Buna Vestire de pe latura de sud – la fel cum Sfantul Iosif insusi a trait in umbra lui Iisus si Maria. Este magnific. O alta legatura intre Iisus si Sf. Iosif este faptul ca Iosif era tamplar, iar micul Iisus a deprins de mic aceasta meserie, lucrand cot la cot cu tatal sau pamantesc.

Pe langa aceasta biserica, mai este de vizitat si Biserica Bunei Vestiri – cea mai mare biserica crestina din Orientul Mijlociu. Potrivit traditiei romano-catolice, a fost ridicata chiar pe locul unde Arhanghelul Gabriel i-a adus Mariei vestea ca il va naste pe Iisus. Chiar de aici se poate trece direct la a vizita Biserica Sf. Iosif despre care am discutat anterior, unde se pot admira ruinele casei in care Iisus a copilarit.

Alegand un pelerinaj in Israel prin Filadelfia Turism, ai sansa sa vizitezi toate aceste locatii sacre si sa te imbogatesti cultural si sufletesc. Alege acum o altfel de vacanta si investeste in cultura ta si a celor apropiati.

5 Comments

  1. Kamy camelia

    Mereu miam dorit sa ajung pe acolo,unchiul meu a fost acum multi ani si de atunci cand a fost el miam dorit si eu sa merg ,dar nu am avut ocazia,daca as avea ocazia sigur as merge,e pacat sa mergi in Istrael si sa nu mergi in Nazaret

  2. Rox

    Mi-as dori tare mult sa ajung in acele locuri. Cu siguranta, ar fi o experienta unica.

  3. ghelbere elena

    Am cativa ani de cand doresc sa merg sa vizitez Israel-ul. Sper sa ajung intr-un sfarsit.

Leave a Reply