Diverse

Documenteaza-te despre cum funcționeaza un transport comercial de animale de la cei mai buni

Transportul animalelor vii este o activitate de mare importanta economica pentru toata lumea. In mod fundamental, pentru alimente si ulterior pentru generarea altor produse, este necesar sa existe garantii pentru acest tip de marfa. In Uniunea Europeana, transportul rutier este cel mai utilizat pentru aceste cazuri, situandu-se in jurul a 90%. Restul de 10% este cel realizat prin nava, avion sau feroviar.

Brutaru Transport are experienta in transportul animalelor vii, asigurand transportul si primirea marfurilor. Operatorii sai de logistica verifica daca animalele sunt adecvate pentru transport, deoarece nu toate sunt clasificate la fel. Pentru acest tip de operatiuni, comunitatile autonome pot avea legi diferite, datorita transferului de competente din statul roman. Facilitatile specializate, personalul foarte pregatit, medicii veterinari si ingrijitorii de animale sunt solicitati pentru a gestiona transportul animalelor vii.

In orice caz, compania trebuie sa garanteze bunastarea animalelor in timpul transferului. Pentru aceasta, Guvernul are un registru general in care trebuie sa apara detaliile transportatorului. Printre aceste date se regasesc numarul de autorizare, tipurile de calatorii pe care le puteti efectua (distanta lunga sau nu) sau data de expirare a autorizatiei mentionate. Acestea sunt cateva exemple, reglementarile de fapt sunt mai multe si mai dificile decat ceea ce avem aici.

Transportul de animale vii cu garantii este cel care are cel putin urmatoarea documentatie:

-Document original sau copie certificata a autorizatiei ca purtator de animale. Exista doua tipuri: unul pentru calatorii care nu depasesc opt ore si altul pentru alte calatorii.
-Autorizarea originala a mijlocului de transport (vehicul, container etc.). Daca nu aveti originalul, copia autentica sau certificata.
-Certificatul de competenta al conducatorului vehiculului pentru transportul animalelor.
-Documente care dovedesc originea si proprietarul animalelor, locurile, datele si orele de plecare si sosire.
-Documentatia de transfer de sanatate animala, un fel de cod al animalelor, ca si cum ar fi un pasager.
-Certificatul sau stana de dezinfectare a containerului sau a mijloacelor de transport.

Brutaru Transport ofera de fiecare data conditii de transport sigure si confortabile pentru animale precum:

-Toate animalele au apa, hrana si o perioada de odihna de 24h inainte de inceperea unei calatorii;
-Toate animalele transportate sunt apte pentru calatorie;
-Toate animalele de transport, inclusiv cele cu remorca, nu sufera raniri si suferinte inutile;
-Toate persoanele care manipuleaza animalele au competenta si instruirea necesara;
-Toate vehiculele indeplinesc standardele de constructie si sa sunt corespunzatoare pentru fiecare specie si calatorie;
-Toate documentele necesare sunt completate corect si tinute la purtator;
-Sunt respectate toate regulile de curatare si dezinfectie;

In cabina unui vehicul care transporta animale vii, pe langa documentatia generala, trebuie sa existe pana la sapte documente diferite in original sau in copie certificata, justificarea transportului care urmeaza sa fie efectuat, cu informarea ca unele dintre aceste documentele nu sunt suficiente in diferitele comunitati autonome, astfel incat numarul de documente de transportat creste.

Aceasta este o lista a documentatiei de baza care trebuie sa insoteasca un transport de animale vii:

-Copie autentificata sau certificata a autorizatiei de transportator de animale.
Exista doua tipuri: unul pentru calatoriile a caror durata nu depaseste opt ore si alta pentru alte tipuri de calatorii.
-Originalul autorizatiei mijlocului de transport (vehicul, container etc.) sau a copiei autentice sau certificate.
-Certificatul de competenta al conducatorului vehiculului pentru transportul animalelor.
-Documentatia care dovedeste originea si proprietarul animalelor, locul, data si ora plecarii, precum si destinatia si ora de sosire prevazute.
-Documentatia de transfer de sanatate animala.
-Documentatia privind identificarea animalelor.
-Document de circulatie a animalelor.
-Certificatul de dezinfectare a containerului sau a mijloacelor de transport.

Cei care doresc sa afle mai multe despre firma de transport, pot accesa link-ul https://www.livestocktransport.ro/transport-comercial-de-animale/, unde vor avea ocazia sa inteleaga toate serviciile oferite de Brutaru Transport.

Pe piata transportatorilor comerciali exista mai multe firme care ofera acest tip de serviciu. Brutaru Transport este una dintre firmele care in momentul de fata ofera cel mai profesionist serviciu de transport comercial. Activand din anul 2010, ca si firma de transport intern si international de marfa, Brutaru Transport este una dintre cele mai stabile firme, care ofera serviciul de transport comercial intern si international. Pentru a putea raspunde nevoilor unui numar cat mai mare de clienti aceasta firma detine in momentul de fata 13 autotractoare si 13 semiremorci specializate in transport de lunga durata de animale vii. Pentru ca transportul de animale vii sa ajunga cu bine la destinatie, personalul care lucreaza in cadrul acestei firme va tine cont de urmatoarele detalii:

-Plan de calatorie pentru a evita intarzierile inutile.
-Mijlocul de transport este verificat in detaliu inainte de a pleca in cursa pentru a se putea identifica eventualele defectiuni care pot aparea la vehicul pe durata realizarii transportului de animale vii. Pentru ca acestea sa poata fi transportate in conditii igienice cat mai bune se curata foarte bine incaperea in care vor sta animalele vii care urmeaza sa fie transportate.
-Inainte ca animalele sa fie incarcate, sunt verificate pentru a se constata daca acestea sunt sau nu apte pentru transport.
-Incarcarea, transportul si descarcarea animalelor se va realiza cu foarte mare atentie si grija pentru ca acestea sa nu sufere rani si nici sa nu fie speriate.
-In cazul in care este necesara separarea animalelor in grupuri se vor utiliza pereti despartitori.
-Animalele vii transportate vor beneficia de suficient spatiu pe podeaua mijlocului de transport si deasupra acestora.
-In cazul in care este necesar, soferii se vor opri si vor verifica animalele in timpul transportului.

Leave a Reply