Diverse

Electromagneti si bolturi electrice pentru sisteme de control acces

electromagnet_bolt_usa

Electromagnetii sunt niste tipuri aparte de magneti. In cazul acestora, campul magnetic este produs cu ajutorul curentului electric. Acestia sunt formati de obicei dintr-o bobina prin care va trece curent electric. Electromagnetii cu putere foarte mare sunt folositi, de exemplu, in cazul acceleratoarelor de particule. Electromagnetii obisnuiti, cu puteri normale, sunt folositi in sistemele de control acces.

Electromagneti si bolturi electrice sunt folositi la sistemele de control acces si se monteaza pe diferite tipuri de usi: de lemn, termopan, sticla, metal, etc. Acestia sunt de mai multe tipuri, se gasesc intr-o gama variata de modele astfel incat sa satisfaca nevoile oricarui client.

Exista electromagneti mai grosi, mai subtiri, de interior, de exterior, cu montare la suprafata, cu monitorizare, cu temporizare, etc. Un alt factor dupa care se pot cataloga este acela in functie forta de retinere. Aceasta variaza de la 180-200kgf la 600kgf. Consumul unui astfel de electromagnet variaza de asemenea. Acesta poate fi de 320mA/12Vcc, 1.6W, etc.

Pentru sustinerea unui electromagnet intr-un sistem de control acces sunt necesare si asa numitele bolturi electrice. Acestea, la randul lor sunt de mai multe feluri. Se gasesc in forma de L, U sau Z. Se pot vinde separat, sau la set, in functie de nevoia clientului.

Bolturile electrice sunt facute din aluminiu, iar electromagnetii au o carcasa din aluminiu iar contraplaca este din otel inoxidabil. Aceste produse vin cu o garantie de 24 de luni, iar preturile variaza in functie de produs,dar sunt gandite astfel incat sa satisfaca nevoile oricarui client. Pretul unui bolt electric incepe de la cateva zeci de lei, iar un set costa aproximativ 200 de lei, pe cand pretul unui electromagnet incepe de la 100 de lei si poate ajunge pana la cateva sute, tinand cont de complexitatea acestuia, desigur.

Leave a Reply