Diverse

Elevatorul si avantajele sale

Daca si voua v-a atras atentia un elevator 2 coloane, ei bine, dati-mi voie sa va urez ‘’Bun venit!’’ in club, deoarece la ultima inspectie facuta la masina personala, am avut surpriza sa constat ca service-ul din cartier s-a echipat cu un elevator nou, modern, cu care lucrarile se efectuau mult, mult mai repede (in conditiile in care pierdeam 1-2 ore in alte zile, pana ca service-ul sa aiba acest elevator).

Ei, bine, situatia se schimba radical in momentul in care ai cunostinte destul de avansate de mecanica si alegi sa iti achizitionezi personal un elevator, pentru ca nu e suficient sa ai cunostinte de mecanica, daca nu ai un garaj dotat cu anumite instrumente utile in mecanica auto si invers – degeaba ai la dispozitie tot echipamentul necesar, daca nu ai cateva principii de mecanica.

Elevatorul cu 2 coloane are doi stalpi laterali prevazuti cu brate puternice, ce ridica intr-un mod practic, lejer si sigur automobilul. Elemententele principale ale acestuia sunt:

– Grup hidraulic care asigura forta necesara ridicarii masinii, format din 2 cilindri hidraulici ce realizeaza presiunea de care are nevoie elevatorului asigurand stabilitate la urcare si coborare.

– O pompa speciala care actioneaza sistemul hidraulic.

– Un sistem de sincronizare ce face ca cele doua coloane sa actioneze la ridicarea masinii in mod concomitent fara a exista niciun fel de decalaj intre acestea.

Caracteristici tehnice ale elevatorului auto cu doua coloane:

– Capacitatea de ridicare de 4000 kg – pot fi ridicate orice fel de automobile, microbuze si camionete.

– Inaltimea maxima de ridicare este de 1900 mm. Sub automobil pot incapea nu doar mecanici dar si utilaje sau masini care ar putea fi necesare in operatiunea de depanare.

– Inaltimea minima de ridicare este de numai 98 mm – pot fi efectuate si lucrari ce presupun o finete deosebita.

– Inaltimea totala a elevatorului este de 2824 mm, latimea totală este de 3426 mm iar latimea intre coloane de 2806 mm e mai mult decat suficienta pentru orice tip de automobil.

– Nivelul de zgomot facut de aparat este 70 db (a) 1m.

– Greutatea sistemului este de numai 620 kg.

– Lungimea bratului elevatorului este intre 700-1050 mm, asigurandu-i o capacitate foarte buna de prindere.

– Lungimea braţului scurt, de 830-1250 mm, confera elevatorului cu doua coloane posibilitati excelente pentru prinderea masinii.

2 Comments

  1. ghelbere elena

    Intr-un service e bine sa fie elevatoare care sa asigure siguranta muncitorilor.

  2. Gradinariu Madalina Petronela

    E prima data cand aud de mecanismul asta. Daca ii spuneam tatalui meu de el sigur incerca sa imi explice ce este since face

Leave a Reply

Theme by Anders Norén