Copii, Evenimente

Experienta de neuitat a Ioanei Ginghina!

Actrița Ioana Ginghină a reprezentat România la cel mai mare festival dedicat diversităţii culturale şi copiilor din mediile devaforizate, BraveKids din Polonia. 

În cadrul festivalului au fost invitate 19 ţări – Maroc, Georgia, Ucraina, Mexic, Slovacia, Uganda, Spania, Moldova, India, Estonia, Israel, Italia, Iran, Brazilia, Polonia, Nepal, Macedonia, Indonezia și România.
Timp de o lună, 122 de micuţi artişti au lucrat câte 8 ore pe zi pentru cel mai mare spectacol de muzică şi dans din toate culturile lumii prezente în proiect.

Spectacolul final a avut loc în data de 12 iulie, în Wroclaw în faţa a 1600 de spectatori.

Diveristate culturala_2

Echipa IoaneiGinghină împreună cu fetiţa ei, Ruxandra şi 5 micuţi artişti de la Fundaţia Principesa Margareta a României au trăit experienţe de neuitat timp de 1 lună.  Curajoșii artiști de la Fundația Principesa Margareta a României care au vârste cuprinse între 11 și 13 ani (Alexandra, Ana, Dacian, Daniela și Valentina) sunt pasionați de pictură, de dans, literatură și acum și de actorie.

Copii din diferite ţări formau o grupă care era coordonată de instructori, actori profesioniști. Tehnica prin care copiii au creat acest spectacolul a fost „Kids teach kids„. Micuţii artişti au învăţat unii pe altii dansurile şi melodiile din spectacol, reprezentative culturiilor, instructorii intervenind doar la succesiunea momentelor pe scenă.
Romania la BraveKids

Lacrimi de fericire

Pentru Ioana Ginghină, experienţa a fost una de neuitat motiv pentru care îşi doreşte să organizeze şi în România un astfel de festival. 
Ioana Ginghină, ambasadoare culturală a României la Festivalul Brave Kids din Polonia se destăinuie emoţionată: „Îmi doresc de foarte mult timp să fac un astfel de proiect în Bucureşti, un proiect care să implice copii şi coordonatori din lumea întreagă. Am acceptat invitaţia de a participa la Festivalul BraveKids acum un an pentru că voiam să-mi confirm faptul că pentru copii nu este nimic greu, nu există bariere legate de culoarea pielii, religie sau de limbă.
Acum când văd tot ceea ce se întamplă în lume, îmi dau seama ca speranţa unui viitor mai bun este în copiii noştri, care îmi doresc să ne salveze. Depinde de noi adulţii să le deschidem orizontul şi să le dăm şansa de a alege singuri ceea ce vor să facă în viaţă. Este cel mai înţelept lucru să nu încercăm să-i influenţăm cu nimic

Actrița Ioana Ginghina prin compania sa dedicată artelor spectacolelor pentru copii, MiniartShow by Ioana Ginghină, nu este la primul proiect dedicat copiilor și tradițiilor populare românești. Tradiții, basme și eroi este un proiect de succes care revalorifică fondul cultural românesc, în ceea ce privește artele spectacolului, prin punerea în scenă a basmelor și poveștilor noastre autentice, dar și a tradițiilor, obiceiurilor și produselor culturale.

8 Comments

 1. Rox

  Felicitări, Ioana Ginghina! Continua sa faci lucruri care ajuta la continuitatea Tradițiilor si valorificarea potentialului.

 2. Lucica Lazar

  Felicitari pentru ce face si pentru ca este o mama minunata!

 3. stoica claudia

  Felicitari ,o actrita foarte buna

 4. Mirela Nenciu

  Foarte frumos!Felicitari Ioana Ginghina si la cat mai multe astfel de experiente!

 5. ghelbere elena

  Felicitari Ioana Ginghina! Sper sa gasesti sponsori care sa te ajuti in acest proiect.

 6. Mioara Hus

  E minunata Ioana Ginghina, ca om, ca mama, ca actrita, o adevarat profesionista! Felicitari pentru munca pe care o face si pentru implicarea sufleteasca in toate proiectele ei! Mult succes pe mai departe ii dorim! 🙂

 7. Andreea Grecu

  Da, așa este. E frumos sa vezi ca după atâta deosebire de religie și rasa ,după atâta război intre state, mai exista și astfel de cazuri ce ne ajuta sa ne reamintim ca toată planeta reprezintă un popor, și ar trebui sa fim mai uniți, iar acest festival e un model exemplu. Copii adunați din mai multe tari au ocazia sa socializeze prin activități artistice.. mie una mi se pare absolut genial! !

 8. Andutu Alex

  Felicitari pentru tot ceia ce face

Leave a Reply