Evenimente

Gimnastica medicala: metode si exercitii destinate redobandirii, mentinerii si imbunatatirii sanatatii

Zhang Jian coverSistemul DaoYin Yang Sheng Gong (DYYSG) a aparut prin imbinarea Medicinii Traditionale Chineze cu sistemele moderne de cercetare in domeniul sanatatii, longevitatii si educatiei fizice.
DYYSG contine metode si exercitii destinate redobandirii, mentinerii si imbunatatirii sanatatii, avand ca principiu de baza conducerea energiei interne prin miscari care actioaneaza asupra sistemului de meridiane, zone si puncte din Medicina Traditionala Chineza.

Ineditul pe care il aduce sistemul DYYSG este acela ca, pe langa forme de exersare cu actiune generala asupra sanatatii contine si forme specifice pentru imbunatatirea starii de sanatate a fiecarui organ intern in parte.
Astfel, exista forme pentru plamani, inima, ficat, rinichi, stomac, dar si pentru muschi, tendoane, articulatii, oase.

Stagiul din aceasta perioada propune doua seturi de exercitii: unul pentru intarirea sanatatii organismului in general si un set specific pentru intarirea sanatatii inimii.

Stagiul va fi sustinut de Profesorul Zhang Jian, nepotul si discipolul cel mai apropiat al maestrului Zhang Guan De  (creatorul sistemul DYYSG),  singurul care a asimilat intreg sistemul Daoyin Yang Sheng Gong si care are un nivel ridicat de maestrie in prezentarea teoriei si practicii sistemului creat de maestru.

Zhang Jian

In cadrul acestui stagiu se vor studia:

 • Modul 1: Forma Generala pentru intarirea sanatatii intregului organism ( Secventa generala nr.1: DaoYin Bao Jian Gong 1)
 • Modul 2: Forma specifica pentru intarirea sanatatii Inimii ( Secventa ptr Inima nr.2: Shu Xin Ping Xie Gong 2)

Perioada: 14 – 17 noiembrie 2013

Locatie: Bucuresti

7 Comments

 1. Hmmm….interesant as face acest fel de gimnastica…
  avand in vedere ca ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si organismul , mi se par benefice . Multumim :*

 2. Andra Plop

  Frumos articol si interesant e tot ce poate face pentru sanatatea noastra.

 3. rosia victoria

  Da,interesant,un mod de a ne mentiene sanatatea si frumusetea interioara si exterioara.Cred ca este si un exrecitu al gandirii si al concentrarii. 🙂

 4. Bianca Roxana Anitei

  Foarte interesant! Nu mi-ar strica cateva sedinte;)

 5. Foarte bun articolul.Cred ca oricui i-ar prinde bine un pic de gimnastica,ma refer la mine….daca stau cu Denys nu prea mai fac miscare decat prin casa si curte 😀
  Multumim de articol! :-*

 6. Cu asa o gimnastica …sigur m-as pune la punct cu musculatura si articulatiile care au maaaaare nevoie de asa ceva!!! Multumesc,draga mea Ana!

 7. Mioara Hus

  Mereu vin cu ceva nou chinezii, stiu sa imbine f. bine traditionalul cu modernul in multe aspecte ale vietii cotidiene si in variate domenii. Sunt de admirat si un exemplu pentru multi dintre noi! Sunt sigura ca practicarea acestei gimnastici medicale a adus si va aduce numai beneficii celor care au incercat sau o vor incerca. Nu ne-ar strica nici noua, sincer vorbind! 🙂
  Multumim pentru articol!

Leave a Reply