Diverse

Grija pentru securitatea oamenilor in crestere

Grija pentru securitatea si sanatatea oamenilor este in continua crestere in Romania fiindca:

-populatia este in scadere si din pacate in curs de imbatranire

-multe dintre persoanele active se afla peste hotare si trebuie sa avem grija de cei ramasi si de bunurile din tara

-accidentele, neglijenta, calamitatile secera in fiecare clipa multe vieti omenesti.

Din acesta cauza este greu de obtinut un loc la curs cadru tehnic PSI calificare de mare viitor in Romania fiindca se pare ca politicienii care ne conduc au inteles ca in fiecare institutie trebuie sa fie un specialist in prevenirea si stingerea incendiilor. Da, nu se va mai admite ca instructajul sa fie facut la voia intamplarii, iar in unitate sa nu existe o persoana cu pregatirea necesara tinerii situatiei critice sub control, indrumand corect angajatii pana la sosirea echipajelor de pompieri.

De multe ori oamenii care actioneza dupa ureche pot provoca nenorociri si mai mari, iar cursul prezentat mai sus are in vedere si salvarea bunurilor, dar si a oamenilor din institutia respectiva.

Imaginati-va ca furtunurile cu jet puternic sau galeti pline cu apa sunt aruncate peste tot, fara sa se faca intreruperea de la alimentarea cu energie electrica!

Furnizorii acestui curs s-au gandit la importanta lui, de aceea acesta se organizeaza la sediul institutiei, din Bucuresti, dar si la sediul firmelor sau companiilor care solicita deplasarea formatorilor la cursanti.

Nu exista sezoane care au exclusivitate in producerea incendiilor. O tigara aprinsa poate fi aruncata in orice moment in cosul plin cu hartii sau in rumegusul rezultat de la prelucrarea lemnului. Unii sunt atat de inconstienti, incat fumeaza si in locuri in care o flacara deschisa cat de mica poate produce explozii de proportie. Incendiile se pot declansa iarna din cauza cosurilor nematurate sau a jarului cazut pe podele, dar si vara. Au fost cazuri in care s-au declansat din cauza unei descarcari electrice sau a unui aparat electrocasnic defect sau supraincalzit.

Cursurile pot fi platite si in rate, iar firmele ar putea investi in personal, achitandu-le si chemand profesorii la salariatii lor.

In cele 108 ore, cursantii invata lucruri utile toata viata de aceea costul unui curs de acest tip nu este niciodata prea mare.

Materialele didactice folosite sunt foarte bune si interesante, iar in pauza de cafea cursantii au timp sa discute intre el.

Pe toata durata cursurilor se ofera consiliere cursantilor, competentele dobandite fiind vitale in mentinerea sanatatii oamenilor si cresterea nivelului de securitate al acestora.

Se poate inscrie la acest curs orice persoana doreste, care detine diploma de bacalaureat.

Se preconizeaza ca in viitor numarul posturilor de Cadru Tehnic cu atributii in domeniul Prevenirii si Stingerii Incendiilor din institutiile de stat, dar si din cele particulare sa cresca fiindca acestea nu vor mai avea voie sa functioneze fara specialisti calificati. Legat de acest aspect, se poate observa ca solicitarea unei anumite profesii pe piata fortei de munca impune si salariile mari. Cursul conduce in topul preferintelor alaturi de cursul de infirmiere si cel de bucatari datorita oportunitatilor pe care le ofera absolvirea lui cu certificate de absolvire recunoscut in tara si in strainatate si posibilitatea angajarii pe piata muncii interne si internationale.

Leave a Reply