Diverse

Hei-rup, hei-rup, noi suntem un mare grup!

– Ana, nu uita: la ora 14 avem sedinta! Ne vedem in sala de conferinte. Da vestea mai departe in departament, te rog!

Ora 13.59, castile jos, programul in stand-by, ne indreptam in pas grabit catre sala de sedinte. Citesc crisparea pe chipurile catorva colegi, e de inteles, sunt convinsa ca ei cred ca targetul va fi marit. Eu nu cred nimic, eu astept.

Andrei, team-liderul nostru, ne asteapta cu zambetul pe buze in sala de sedinte. Hmmm, oare e de bine?

– Sunt convins ca va intrebati de ce ne-am strans acum asa, pe nepusa masa. Stati linistiti, respirati normal, nu se mareste target-ul, stam bine. Doar ca vine un nou val in toamna si e nevoie de energie ca sa mentinem ritmul bun de acum sau, cine stie, chiar sa il crestem. Asa ca superiorii s-au gandit ca un team building la munte ne-ar prinde bine sa ne relaxam putin, sa ne incarcam bateriile, sa ne cunoastem mai bine si noii colegi din echipa si sa ne sudam ca echipa. Vom participa la un cantonament in Straja. Gata, nu va mai spun mai multe, nu vreau sa stric surpriza. Doar atat: faceti-va bagajele, vinerea viitoare pornim la drum!

Peste cateva zile…

– Dragii nostri, bine ati venit la Vila Alpin! ne intampina cu zambetul pe buze Camelia Ionescu si Mihai Dumitraşcu, administratorii Vilei. Speram sa va simtiti bine la noi, fiti convinsi ca vom face tot ce ne sta in putinta si inca ceva pentru confortul dumneavoastra.

Asta da primire, toti ne-am simtit bine si optimisti in ceea ce priveste urmatoarele trei zile.

Dupa ce ne-am instalat in camerele primitoare, ne-am strans din nou, doar ca de data aceasta nu in sala de sedinte, ci intr-un cadru natural de vis. Toata lumea era evident mai relaxata si mai zambitoare. Tensiunile de la birou, raporturile sef-subordonat, toate ramasesera la Bucuresti.

– Ideea acestor trei zile e urmatoarea: ne vom imparti in echipe cu membrii cat mai diferiti. Vom avea organizate mai multe activitati sportive si creative, iar la sfarsit sper ca vom fi mai sudati ca orice alta echipa si ca vom avea la birou eficienta maxima. Impartirea e urmatoarea:

  • Echipa rosie e Analiza, voi sunteti motorul de la care pleaca toata nebunia.
  • Echipa Verde – IT, fara voi nimic nu ar functiona.
  • Echipa Neagra – Colectarea, voi sunteti „moartea” restantelor

O bunadispozitie generala a cuprins membrii echipelor. Inceputul era promitator.

Au urmat zile pline de emotii, efort, zambete si experiente unice.

Ziua 1 – Concurs de dans

img_0924

 

La birou nici macar nu poti banui ce talente ascund colegii tai… Dar in prima zi, la concursul de dans, au iesit la iveala adevarati dansatori. Nu mi l-as fi imaginat vreodata pe George, it-istul intepat si mereu incruntat, un dansator fantastic de salsa! O surpriza pe cinste, desi nu a fost singura. S-au dansat: diverse stiluri latino, vals, disco, breakdance.

Un mod inedit de a incepe tabara la Straja! Transpiratia din prima zi a fost un preludiu pentru ziua a doua…

Ziua 2 – Catarari si trasee montane

img_0754

In zori de zi, dupa micul-dejun delicios la Vila Alpin, am pornit spre cantonament. O zona absolut superba, peisaje ce iti taie rasuflarea! Pregatirea echipamentului profesionist, sfaturile necesare din partea profesionistilor care ne-au supravegheat, ultimele indicatii… Nici nu credeam ca am asa o rezistenta, mi-am invins si teama de inaltime si am dobandit o nemaipomenita incredere in propriile forte. Concluziile tuturor au fost aceleasi.  Si am descoperit ca persoane pe care le credeam scortoase la birou sunt cu totul alfel o data ce ajungi sa ii cunosti. O mana intinsa la nevoie e mare lucru si asta intareste uniunea intr-o echipa ce se vrea eficienta!

img_0713

Sa va mai spun cu ce pofta am mancat toti cina?! Paream o haita de lupi! Dar si mancarea a fost pe masura asteptarilor lupilor hulpavi!

img_0402

Ziua 3 – Ateliere creative

Dupa atata efort in primele doua zile, organizatorii au gasit de cuviinta sa ne recapatam puterile intr-un mod…artistic.

Ateliere de pictura, sculptura si teatru ne-au pus la incercare veleitatile creative. Si surprizele au aparut si de data aceasta. Spre exemplu, toata lumea a ramas muta de uimire in fata peisajului pictat de Andra. Tabloul ei e la mare cinste in biroul departamentului! De fiecare data cand il privim ne aducem aminte cu emotie si placere de acele zile ale team building-ului de la Straja.

Cadrul natural de poveste, confortul de care ne-am bucurat la Vila Alpin si ospitalitatea gazdelor noastre au facut experienta memorabila! Relatiile dintre membrii echipei s-au imbunatatit considerabil, acum suntem toti pe aceeasi lungime de unda si suntem mult mai eficienti. Nu o spun doar eu, ci si rezultatele ultimului trimestru!

*Articol scris pentru SuperBlog 2014

1 Comment

  1. Asa da Team-building. Si la noi s-a facut in weekenduri fie la munte, fie la cabana..iar ultima data pe langa Cluj la o expozitie de camioane, concert si apoi cazare la hotel cu jacuzzi 😀

Leave a Reply