Evenimente

Idei mari de la cei mici în ”Școala lui Andrei” 2014

  • Petrom a lansat a 6-a ediție a competiției de proiecte antreprenoriale pentru cadrele didactice și elevii care învață în școlile din comunitățile Petrom – Școala lui Andrei;
  • Valoarea premiilor oferite de Petrom se ridică la peste 100.000 de Euro;
  • 400 de elevi vor merge în Tabăra de educație antreprenoriala « Țara lui Andrei» și 10 proiecte comunitare vor fi finanțate pentru implementare.

tara lui andrei

București, 7 aprilie, 2014 – Petrom lansează ”Școala lui Andrei”, o competiție de proiecte adresată elevilor și cadrelor didactice din ciclurile de învățământ primare și gimnaziale. Ideile mari vin de la cei mici – acesta este conceptul în jurul căruia este construită ediția din acest an, după ce anul trecut elevii din școlile situate în comunitățile în care Petrom are activități au arătat că se poate să aduci ceva în plus comunității, chiar dacă ești mic. ”

Eu spusesem la școală că vând icoane la vulcani și ne-am gândit să includem această afacere a mea în proiect. Ne-am pus toți mintea la contribuție și a ieșit un mare proiect. Există «nu vreau», dar «nu pot» nu există”, spune Sebi Năstăsache, elev la Școala cu clasele I-VIII Scorțoasa, județul Buzău. Mica ”afacere” a lui Sebi care picta icoane pe care le vindea apoi turiștilor de la Vulcanii Noroioși a stat la baza proiectului ”Fii mai bun, ajută semenii”, cu care școala sa a câștigat o finanțare de 5.000 de euro de la Petrom. ”

Am descoperit întâmplător că el are o mică afacere, de aici a pornit și ideea noastră cu proiectul. De la Sebi am învățat acest spirit antreprenorial”, povestește Daniela Pasăre, diriginta lui Sebi.

Anul acesta, perioada de înscriere a proiectelor este între 24 martie și 14 mai. Depunerea proiectelor se poate face pe www.taraluiandrei.ro, secțiunea Școala lui Andrei. Elevii și cadrele didactice se pot înscrie într-o singură echipă, iar înscrierea este făcută de către unul dintre cadrele didactice.

”Școala lui Andrei ne-a arătat că, oricât de mic ai fi, se poate să ai idei mari. Anul trecut a fost o premieră în istoria programului nostru, prin accentul pus pe educația antreprenorială, iar rezultatele au fost pe măsură : ideile celor mici s-au transformat în proiecte sustenabile în comunitățile Petrom ”, spune Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom.

Echipele semifinalistevor participa la Tabăra din Țara lui Andrei în perioada iulie-august, în limita a 400 de locuri. Cadrele didactice coordonatoare vor participa la cursuri în domeniul antreprenorial, acreditate de catre Autoritatea Națională pentru Calificiari și vor primi consultanță pentru dezvoltarea proiectului. Elevii participanți vor beneficia de ateliere non-formale de educație antreprenorială.

Evaluarea va fi făcută de un catre un juriu de specialitate. Cele 10 echipe câștigătoare vor fi anunțate pe site-ul www.taraluiandrei.ro, secțiunea Școala lui Andrei, în luna septembrie și vor primi câte o finanțare de 5.000 de euro pentru implementarea proiectelor, laptopuri pentru cadrele didactice coordonatoare.
În plus, primele 20de echipe (câte zece pentru fiecare ciclu de învățământ) vor primi kit-uri multimedia pentru școală (videoproiector, laptop, ecran de proiecție). Toate echipele care au înscris proiecte eligibile vor fi premiate cu kit-uri educaționale pentru școală, iar cadrele didatice vor beneficia de diplome recunoscute de către organizator și Ministerul Educației Naționale.
Așadar, pânaă pe 14 aprilie elevii și profesorii sunt așteptați să își înscrie ideile în concurs. Lista școlilor eligibile poate fi accesată pe www.taraluiandrei.ro, secțiunea ‘Școala lui Andrei’.

 
Școala lui Andrei 2013

  • peste 28.500 de elevi si 1900 de profesori implicati
  • 38 de proiecte implementate
  • Incepând cu 2013, 11 ateliere de educație non-formală pe tema antreprenoriatului au fost susținute pentru 550 de elevi din 3 școli/oras, în patru orașe din comunitățile Petrom

Despre Țara lui Andrei

 
Țara lui Andrei susține proiecte inspirând comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile Țarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația.
Țara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluții, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-și transforma inițiativele în realitate. Cetățenii Țării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientați către soluții.

 
OMV Petrom

 
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din sud-estul Europei, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din sud-estul Europei în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de 10 miliarde euro în ultimii nouă ani.
La sfârşitul anului 2013, Grupul exploata în România şi Kazahstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 728 milioane de barili echivalent petrol (707 milioane barili echivalent petrol în România). Cu o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,2 milioane tone, OMV Petrom este prezent pe piaţa distribuţiei de produse petroliere din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operate sub două branduri, Petrom şi OMV. Activitatea de comercializare produse petroliere în România se desfăşoară prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este deţinută în totalitate de OMV Petrom.
Pentru dezvoltarea sa sustenabilă, OMV Petrom a extins lanţul valoric al gazelor prin abordarea pieţei de electricitate. În acest context, OMV Petrom operează centrala electrică pe gaze de 860 MW de la Brazi şi parcul eolian Dorobanţu, cu o capacitate de 45 MW.
În anul 2013 cifra de afaceri a Grupului a fost de 5.473 milioane euro, iar EBIT (Profit Înainte de Dobânzi şi Impozite) a fost de 1.348 milioane euro.
OMV, cea mai mare companie industrială publică din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Sectorul de Explorare şi Producţie are o bază puternică în România şi Austria şi un portofoliu internaţional în creştere. În Gaze şi Energie, OMV a vândut aproximativ 425 TWh gaze în 2013. În Rafinare şi Marketing, OMV are o capacitate anuală de rafinare de 17,4 milioane tone și deținea la finalul anului 2013 aproximativ 4.200 staţii de distribuţie în 11 ţări, inclusiv Turcia.
Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 18,99% iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

 
Informaţii suplimentare

 
E-mail: csr.office@petrom.com

Website: www.petrom.com și www.taraluiandrei.ro

Leave a Reply