Diverse

Idei și inspirație pentru un hol cu personalitate

Primul impact pe care un musafir îl are atunci când intră în casa ta are legătură cu modul în care arată holul. Aceasta este încăperea ce trebuie să fie plăcută din punct de vedere estetic, primitoare astfel încât să te determine să intri și mai ales să conțină o parte din personalitatea regăsită în interiorul căminului pentru a stârni curiozitatea musafirilor de a descoperi și restul casei.

Holurile au dimensiuni variate și forme diferite, astfel că fiecare îți ofere posibilități unice de a decora spațiul. De cele mai multe ori holul nu este atât de generos, însă cu ajutorul câtorva trucuri vei putea obține o amenajare inspirată, funcțională și cu personalitate. Un secret consta in amenajarea cu profile decorative din polistiren.

  • Joacă-te cu nuanțele și modelul podelei pentru a crea un efect de mărire a spațiului – În timp ce nuanțele vesele ale pardoselii vor conferi personalitate spațiului, un model geometric sau dispunerea plăcilor pe diagonală pot transforma din punct de vedere vizual holul îngust în unul cu dimensiuni mai generoase. Așează alături o măsuță și un scaun pentru un plus de funcționalitate al spațiului. De asemenea, nu uita de oglinda atât de necesară într-un hol și neapărat folosește plintă albă cu o înălțime între 8-12 cm pentru a mari vizual peretele.
  • Alege o amenajare simplă – Ține cont de faptul că holul reprezintă o încăpere de trecere, în care nu îți desfășori activități îndelungate. De aceea, optează pentru o amenajare simplă, în care să nu incorporezi prea multe elemente. Alege o bancă, ce poate fi de lemn sau tapițată cu un material textil confortabil, alături de o masă de dimensiuni reduse, care să servească drept suport pentru diferite obiecte. Foloseste panouri 3d decorative din polistiren pentru un strop de modernism. Dacă nu există multă luminozitate în încăpere poți opta pentru o lampă așezată pe măsuța din hol sau poate un lampadar elegant. Păstrează un design simplu, cu linii drepte și adaugă puțină energie spațiului printr-o vază sau un ghiveci cu flori.

  • Obține mai mult spațiu prin sisteme înguste de depozitare – Unitățile înguste de depozitare a încălțămintei sunt o idee grozavă pentru holurile înguste. Astfel vei obține o încăpere mai aerisită, dar și un loc funcțional în care să așezi pantofii. Holul va arăta organizat, luminos, iar tu vei scăpa de grija stocării. Deasemenea, montează bagheta de colț cu partea mai lungă pe tavan pentru a da senzația unui perete mai înalt.
  • Creează o atmosferă primitoare prin sistemul de iluminare – Holurile sunt în general spații în care lumina nu este atât de intensă, neavând acces la o fereastră. De aceea poți așeza fie un lampadar cu lumină caldă, care va conferi holului un efect primitor, ori vei putea plia stilul elegant al căminului și în zona intrării prin plasarea unui candelabru special în hol. Alături de nuanțele de nude și elementele de mobilier cu linii simple sau materiale precum lemnul ori metalul vei crea un spațiu prețios. Dacă ai un hol lung poți monta scafă decorativă pentru a asigura o lumina continuă pe toată lungimea.
  • Adaugă un caracter personal prin accesorizare – Atunci când un spațiu te reprezintă devine mult mai primitor, iar acest efect poate fi obținut prin accesorii personalizate precum un tablou cu un mesaj de familie. Câteva perne decorative cu imprimeuri variate, în nuanțe care să cuprindă paleta de culori asociată casei tale vor impresiona orice musafir. Pentru un plus de funcționalitate așează-le pe o bancă ce conține și un spațiu pentru depozitare și un cuier deasupra. Dacă simți nevoia unui strop de culoare adaugă câteva plante decorative. De asemenea, un perete personalizat cu multe tablouri fie cu poze de familie, fie cu diverse texte motivaționale sau peisaje vor transforma holul în locul care îți urează bun venit de fiecare dată când pășești acasă.

  • Îmbină confortul cu funcționalitatea – Spațiul de la intrare are nevoie în primul rând de un loc de depozitare pentru haine și încălțăminte, care să asigure o încăpere ordonată și aerisită. De aceea, ai putea opta pentru un dulap care să acopere peretele pentru a câștiga cât mai mult spațiu, lângă care să așezi o banchetă confortabilă sau un set de rafturi dispuse de asemenea pe suprafața liberă a holului. Asigură-te că există un loc în care să te poți aranja înainte de fiecare plecare și găsește spațiu pentru o oglindă.

  • Holul, această încăpere care te întâmpină la fiecare intrare în casă, poate căpăta un aer primitor, care să emane stil dacă ai grijă ca încălțămintea și hainele să aibă un spațiu de depozitare, dacă așezi o lampă drăguță pentru a crea atmosfera și câteva accesorii precum pernele sau câteva tablouri care să confere spațiului personalitate. Cu puțină inspirație vei amenaja un hol exact pe gustul tău.

    Leave a Reply