Diverse

Importanta accesoriilor si a echipamentelor de protectie

In multe locuri de munca este pus un mare accent pe ideea de protectie a muncii. Aceasta este realizata atat prin respectarea normelor de lucru precum si prin purtarea echipamentelor si a accesoriilor potrivite pentru sarcinile realizate de catre o persoana.

De-a lungul timpului, designul, diversitatea dar si gradul de protectie al anumitor echipamente s-a schimbat destul de mult, fiind astfel redus si numarul accidentelor in munca, in mai multe domenii de activitate.

Totodata, de la un loc de munca la altul, riscul de accidentare este mai mic sau mai mare. Daca luam de exemplu rolul unui muncitor comercial, care are rolul de a aranja produsele in raioane si de a incarca sau descarca marfa, riscul este destul de mic, cea mai mare problema putand fi constituita de alunecarea pe suprafete umede sau alunecoase. Dar daca in schimb facem referire la un muncitor in constructii, aici riscul poate fi mult mai mare. De accea purtarea de imbracaminte de lucru adecvata este importanta.

Fiecare companie are anumite articole vestimentare si incaltari care indeplinesc standardele cerute si care sunt suficiente in ceea ce priveste sarcinile desfasurate in acea companie. Exista si cazuri in care este nevoie de o tinuta completa, in mare parte costume, in special acolo unde se lucreaza in medii izolate, cu substante periculoase si toxice.

Fara indoiala ca cele mai utilizate articole sunt incaltarile. In unele cazuri, ca muncitorul comercial mai sus mentionat, sunt suficiente. Putem gasi diverse modele in magazinul eSafe.ro, potrivite pentru multe domenii ale industriei, bocanci de protectie cu bombeu de fier sau fara, termoizolanti, pentru sesonul rece, sau realizati din materiale mai usoare, pentru sezonul cald precum si multe alte modele de incaltari de protectie de la papuci la cizme.

Atunci cand intr-o firma au loc accidente din cauza nerespectarii normelor de protectie a muncii pot aparea probleme atat pentru angajat, care poate fi ranit, cat si pentru angajator, care nu a luat rapid masurile necesare. Totodata, un intreg proces poate fi oprit din aceasta cauza iar asta inseamna si cheltuieli in plus pentru firma respectiva. De aceea, desi echipamentele de protectie de calitate pot parea destul de scumpe, rolul acestora este foarte important si totodata ajuta la realizarea mai rapida a unor sarcini, angajatii avand siguranta ca sunt protejati.

Probabil ca cele mai importante aspecte sunt protectia mainilor, a picioarelor si a capului, in multe locuri de munca produsele fiind manipulate de operatori umani. De accea, purtarea manusilor, a castilor de protectie si incaltaminte de lucru sunt prioritare.

Produsele din magazinul eSafe.ro sunt perfecte si pentru a fi utlizate acasa, in diverse sarcini, de la munca in gradina pana la constructii, sudura sau diverse alte sarcini. Mai ales ca pretul lor este atat de accesibil, ne putem achizitiona cu usurinta ceea ce avem nevoie pentru sarcinile noastre de zi cu zi. De asemenea, ne putem achizitiona si echipamentele si accesoriile necesare la munca daca nu ne sunt oferite de catre angajatori.

Fiti si voi mereu in siguranta si protejati de orice pericole, acasa si la munca.

Leave a Reply