Diverse

Indicatoarele rutiere au nevoie de folii reflectorizante

Indicatoarele rutiere sunt baza circulatiei si ofera siguranta participantilor in trafic. Pentru ca toti participanti la trafic sa fie in siguranta, notiunile de baza, pe care le invata fiecare sofer in devenire sunt semnificatia indicatoarelor. Sunt o multime de indicatoare, ale caror insemnatate ne ajuta sa circulam civilizat si responsabil. Indicatoarele rutiere, sunt imprimate pe folii reflectorizante, pentru ca nici in timpul noptii vizibilitatea acestora sa nu fie redusa.

Indicatoarele rutiere ne pot salva de multe probleme. Sa ne imaginam cum ar fi o lume fara indicatoare si fara reguli de circulatie. Toate masinile ar merge in toate directiile, ne-ar fi imposibil sa traversam o strada, deoarece trecerile de pietoni, chiar daca ar exista nu ar fi bagate in seama, nu s-ar putea controla viteza cu care gonesc masinile si asa mai departe. Cu siguranta ar fi o multime de accidente si un haos de nestapanit.

Primele semne de circulatie, dateaza inca din Epoca de Piatra, cand cu ajutorul pietrelor de diferite dimensiuni se indica o anumita directie. De atunci, semnele de circulatie au evoluat odata cu omenirea, cu masinile si cu nevoile oamenilor. In momentul de fata, majoritatea tarilor lumii folosesc un sistem comun de semnalizare pentru a da participantilor la trafic aceeasi informatie. Avand in vedere diferenta de limba, singura solutie a fost crearea unui ansamblu de simboluri care sa substituie cuvintele.

Foliile reflectorizante de pe semnele de circulatie sunt extrem de importante pentru o circulatie facila si pe timpul noptii. Daca pe timpul zilei suntem atenti si respectam toate regulile de circulatie pentru a ne asigura ca facem tot posibilul ca traficul sa fie cat mai sigur, pe timpul noptii trebuie sa fim si mai atenti. Noaptea este facuta pentru odihna, de aceea cand alegem sa conducem noaptea este foarte important sa fim odihniti pentru a putea fi si mai atenti ca de obicei. Semnele de circulatie sunt vizibile, cu ajutorul foliei reflectorizante, astfel sunt usor de observat, dar pentru asta trebuie sa fim prudenti si vigilenti.

Foliile reflectorizante sunt foarte utile si in alte cazuri, nu numai in ceea ce priveste vizibilitatea semnelor de circulatie. Acestea se mai folosesc foarte des pe ambulante, masini de politie, pompieri sau pe alte autoturisme care necesita vizibilitate ridicata in orice moment al zilei.

Leave a Reply