Diverse

Inelele cu diamante si forme diferite ale acestora

Inelele de logodna si cele de casatorie incrustate cu pietre pretioase au un farmec deosebit, conferit de acea stralucire inegalabila pe care doar ele o poseda. Majoritatea modelelor de inele de logodna au un singur diamant solitar sau alta nestemata, fie rubin, ametist, safir sau smarald. Toate aceste pietre rare pot fi dimensionate in mod diferit, beneficiind de o taietura clasica, adica rotund briliant sau de una “fantezista”.

Avand in vedere ca formele diamantelor variaza, calitatea fiecarei forme este data de proprietati unice. Pentru a recunoaste cele mai frumoase pietre diamantine, trebuie sa fiti capabili sa distingeti intre diversele forme.

Un diamant oval se caracterizeaza printr-o stralucire splendida, asemanatoare cu cea a diamantelor rotunde. Diamantele ovale se mai bucura de o larga apreciere in special din partea femeilor, datorita lungimii lor care poate evidentia degetele lungi, subtiri. Este important sa cunoasteti raportul lungime- latime a unui diamant pentru a va crea o prima idee despre cum va arata acesta privit de deasupra. Daca doriti un inel de logodna impodobit cu diamant de forma ovala, ar fi preferabil sa va orientati catre un raport intre 1,33 – 1,66. Daca va plac pietrele ovale, puteti alege intre diferite modele de inele de logodna aur cu piatra ovala si diamante.

Taietura rotund briliant este probabil cea mai cunoscuta, dar si cea mai cautata forma in prezent. In ultimul secol, maestrii bijutieri moderni au incercat sa dezvolte teorii legate de comportamentul luminii bazandu-se pe calcule matematice sofisticate pentru a imbina in cel mai armonios mod efectul de foc si de stralucire la diamantele de forma rotunda. De fapt, taietura briliant este considerate drept taietura ideala, reusind sa maximizeze dispersia naturala, prin directionarea razelor luminoase inspre centrul pietrei pretioase, pentru a le reflecta apoi spre exterior, creand iluzia „focului”.

Taietura Princess (printesa) este fara indoiala cea mai populara forma cu margini drepte, fiind adesea preferata pentru pietrele montate pe inelele de logodna. Se caracterizeaza prin colturi ascutite si are in mod traditional forma patrata, insa poate fi si de forma dreptunghi. Diamantele cu taietura printesa de forma patrata au in general un raport lungime-latime intre 1-1,05, in timp ce forma dreptunghiulara este data de o latime mai mare de 1,10.

Forma unui diamant Marquise poate crea iluzia de marire a pietrei. Diamantele tradiționale cu taietura Marquise se caracterizeaza printr-un raport lungime-latime cuprins intre 1,75-2,25.

Forma de para (Pear) sau Lacrima indica un singur punct ascutit si un capat rotunjit. Daca preferati o forma alungita de Para pentru diamant, veti observa ca lungimea confera un efect de subtiere a degetelor mainii. Pentru pietre rare cu forme de Para traditionale, va recomandam sa luati in considerare un raport 1,45-1,75.

Forma unica de inima reprezinta o alegere plina de distinctie pentru o gama bogata de bijuterii ornate cu diamante sau alte pietre rare. Forma traditionala de inima releva un raport cuprins intre 0,90-1,10.

Forma Cushion (Pernuta) se afla in topul preferintelor inca din secolul trecut. Nestematele taiate in forma Pernuta prezinta toate colturile rotunjite si au fatete mai mari, pentru o stralucire maxima si pentru a evidentia claritatea. Forma poate varia de la patrat la dreptunghi.

Diamantele si alte pietre pretioase, naturale sau artificale cu forma radiant au ca particularitate colturile rotunjite.
Forma Smarald se distinge prin prezenta fatetelor dreptunghiulare, creand un efect optic neasemuit si subliniind totdata claritatea unui diamant.

Forma Asscher este similara cu taietura de tip Smarald, numai ca este prin excelenta patrata.

3 Comments

  1. ghelbere elena

    Sun frumoase bijuteriile cu diamante, dar cine si le pot permite.

  2. Gradinariu Madalina

    Imi plac enoorm, chiar daca nu le port iar daca chiar vreau sa imj cumpar trebuie sa imi aleg un inel subtire pentru ca altfel nu as purta am degetele destul de groase si nu imi place deloc

  3. Carmen

    Superbe!!

Leave a Reply