Diverse

Informatii despre remorcile auto

Daca esti genul de persoana care face des drumuri cu automobilul cu scopul de a cara diferite obiecte, atunci, cu siguranta, esti familiarizat cu ideea de remorci auto cu frana. Aceste accesorii sunt foarte utile, mai ales cand cand trebuie sa transportam obiecte dintr-un loc in altul sau daca dorim sa aducem marfa la o destinatie anume. Remorca auto, daca este pana in 750 kg, nu necesita frana, insa daca greutatea remorcii indica incarcaturi de 750 kg sau mai mare, atunci acestea va avea propriul sistem de franare.

Avantajele remorcilor

– Flexibilitate. Un transport usor are o cantitate limitata de marfa, necesara pentru anumite tipuri de marfuri si servicii. Un anumit client poate avea nevoie de o capacitate de incarcare ceva mai mare, dar acest lucru nu justifica un vehicul mult mai mare. Remorca permite adaugarea capacitatii totale de incarcare si astfel nu pierdeti clientul. Cand este necesar, acolo este. Cand nu, o aveti parcata.

– Versatilitate. Exista multe remorci diferite, astfel incat sa puteti oferi mai multe servicii. De exemplu, este posibil ca autoutilitara dvs. sa nu fie conceput pentru a transporta alimente congelate, dar ce se intampla daca este remorca dvs. Si dimpotriva? S-ar putea ca utilitarul izotermic sa beneficieze de o remorca de depozitare neacoperit? Ati putea fi mai versatil si sa ajungeti la mai multi clienti.

– Cerinta administrativa mai mica
Daca conduceti o camioneta usoara (3.500 kg MMA), deoarece aveti permisul de conducere numai de tip B, nu va faceti griji. Nu trebuie sa luati examene pentru a obtine carnetul C1 pentru transportul greu. Daca pur si simplu demonstrati ca aveti capacitatea de a conduce cu o remorca pe drum, va puteti adapta carnetul B la carnetul, in acest fel, puteti merge de la 3.500 la 4.250 kg.

In ceea ce priveste permisul de conducere, trebuie sa stim ca pentru a conduce cu o remorca usoara, vom avea nevoie de permis de conducere de clasa B. Dar daca intentionam sa transportam sau sa transportam ceva greu, va trebui sa extindem permisul de conducere B cu o autorizatie care ne permite sa transportam o remorca. Greutate MMA mai mare de 750 Kg, cu un vehicul de pana la 3.500 kg, este in regula atat timp cat setul nu depaseste 4.500 Kg. Trebuie sa obtineti aceasta autorizatie intr-o scoala de soferi, unde se va face un test de manevre pentru a o obtine. Pe de alta parte, permisul de conducere B + E permite remorcarea unui MMA de pana la 3.500 Kg atata timp cat vehiculul de remorcare nu depaseste acelasi MMA.

In cele din urma, trebuie sa ne amintim ca a conduce o remorca inseamna limite specifice de viteza, iar conformitatea acesteia este obligatorie. Pe autostrazi si strazi, limita va fi de 90 km / h cu remorca usoara si 80 km / h cu remorca non-usoara. Pe drumurile conventionale cu o banda de transport mai mare de un metru si jumatate sau cu mai mult de o banda, pentru oricare dintre directiile de circulatie, limita va fi de 80 km / h, iar restul drumurilor din afara orasului, viteza va fi reglementata la 70 km / h. In mediul urban viteza maxima este de 50 km / h.

Leave a Reply