Diverse

Inovatia continua, pasiunea Toyota

Lumea in care traim este in continua schimbare. Inovatiile ne imbunatatesc viata si- de ce nu- ne-o infrumuseteaza. Progresul omenirii sta in inovatii. Fie ca vorbim de bec, de radio, de autoturism sau de mai recentul telefon mobil, fiecare a avut un rol important in dezvoltarea societatii, a contribuit la imbunatatirea comunicarii si transportului, a usurat viata si a facut-o mai placuta.


Cu siguranta omul si-a dorit inca din cele mai vechi timpuri sa aiba un mijloc de transport care sa ii permita sa parcurga distante cat mai mari intr-un timp cat mai scurt.Acest lucru a devenit posibil in secolul al XVII-lea, in 1769 mai exact, cand francezul Nicolas-Joseph Cugnot a dezvaluit modelul sau de vehicul: o tricicleta cu abur care putea transporta pana la 4 pasageri si care circula cu ametitoarea viteza de 3,6 km/h. Acum aceste caracteristici ni se par hilare, dar ganditi-va la momentul respectiv ce a insemnat. Omul si-a putut depasi cu mult limita teritoriala. 

Cam asa arata tricicleta cu aburi a lui Cugnot- considerata primul automobil:Pana pe la 1900 automobilele mergeau cu abur si electricitate, apoi a fost descoperita gazolina, o noua resursa ce permitea masinilor sa circule cu viteze mai mari. Benzina si gazul au facut ca masinile sa fie tot mai eficiente, dar si mai accesibile populatiei. Stim foarte bine ca multa vreme doar cei bogati isi puteau permite luxul de a avea un autoturism. 

De-a lungul istoriei de peste 200 de ani, autoturismul a cunoscut modificari radicale ale aspectului, greutatii, a facilitatilor oferite, dar cea mai importanta evolutie este cea de la abur la modelele electrice.

Primul vehicul Toyota este camioneta Model G1 care a fost realizata in august 1935 si care arata asa:In contextul actual, al diminuarii semnificative a resurselor naturale, dar tinand cont si de gradul tot mai ridicat de poluare, Toyota vine cu un model de autoturism prietenos. Modelele Toyota hibride sunt optiunea perfecta cand vrei sa alegi un autoturism de calitate, dar in acelasi timp sa ai grija de mediul inconjurator.De ce sa alegi un model Toyota hibrid? Este foarte simplu: in primul rand, nivelul extrem de redus al emisiilor de CO2 este foarte important. Asta inseamna grija pentru mediul inconjurator si- implicit- pentru viitorul nostru. De exemplu, modelul Auris ocupa prima pozitie in topul celor mai reduse emisii, cu o valoare de numai 89g/km.

Acelasi model Auris are 3 moduri de conducere, sistemul hibrid poate decide- in functie de conditiile de drum- utilizarea modului de propulsie , fie electric, fie pe benzina, fie ambele. Iar Toyota Prius vine cu o inovatie menita sa reduca la maxim consumul: la stationare motorul se opreste. Unde mai pui ca poate merge exclusiv electric pe o distanta de 2 km!Nici consumul redus de carburant nu e de neglijat- 3,8 litri/100 km eu zic ca este mai mult decat bine. Sa nu uitam ritmul alert in care se diminueaza rezervele mondiale de combustibil!


Un lucru este cert: oricare dintre modelele Toyota hibride( Yaris Hybrid, Auris Hybrid sau Prius) ofera servicii de cea mai buna calitate, dar fara a neglija mediul si resursele. Rezultatele remarcabile ale modelelor Toyota hibride ar trebui sa fie un bun exemplu pentru producatorii de autourisme. Interesul pentru un viitor mai bun si sigur ar trebui sa fie prioritate in industria auto.

                               Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2012

Leave a Reply