Diverse

Investitia in hale industriale din beton aduce maxime beneficii

SAMSUNG DIGIMAX 420

Este evident ca in domeniul constructiilor investitiile sunt considerabile, motiv pentru care este necesara o cercetare amanuntita. Inaintea luarii unei decizii se impune punerea in balanta a avantajelor, respectiv a dezavantajelor, pornind de la doua aspecte esentiale: nevoi si buget. O solutie care si-a dovedit in repetate randuri eficienta este investitia in hale industriale din beton.

O hala din prefabricate asigura investitorului o serie de beneficii importante, atat in ceea ce priveste siguranta in diverse contexte, cat si in privinta costurilor (temporale si materiale) si a durabilitatii.

Iata care sunt principalele avantaje ale halelor industriale din beton:

1. Confort

Comparand capacitatea termica a panourilor prefabricate cu a celor sandwich, balanta inclina considerabil in favoarea primelor. Explicatia e simpla: peretii prefabricati sunt au atat la interior, cat si la exterior beton, in loc de tabla. Acest lucru are dublu beneficiu: in timpul verii , betonul absoarbe excesul de caldura, mentinand o temperatura optima la interior, iar iarna acelasi beton absoarbe frigul, prevenind racirea incaperii la interior.

Reglarea temperaturii gratie peretilor de beton asigura confortul persoanelor din cladire, ceea ce evident duce si la cresterea randamentului.

2. Costuri reduse

Un prim cost redus este chiar cel de constructie. Prin simplul fapt ca productia unei hale industriale din prefabricate are loc la sediul firmei producatoare (si de cele mai multe ori se incheie doar prin asamblarea la spatiul clientului), timpul este mai scurt si implicit si costurile.

Revenind la capacitatea termica superioara a panourilor unei hale industriale din beton, aceasta are inca un beneficiu considerabil: reducerea costurilor de incalzire/racire a cladirii. Pentru ca iarna hala nu se raceste, iar vara nu se supraincalzeste, nu sunt necesare costuri mari pentru climatizare.

3. Rezistenta

Fie ca vorbim despre rezistenta in timp, fie in situatii critice cum ar fi incendiile sau seismele, halele industriale din beton sunt net superioare altor tipuri de constructii. Spre exemplu, rezistenta la foc a unei hale industriale din beton este de 180 minute(!), fata de rezistenta 0 a panourilor sandwich de pe scheletul metalic.

In plus, durata de viata a unei hale din beton este de aproximativ 50 de ani, costurile de mentenanta fiind reduse.

Acestea sunt cele mai importante avantaje ale investitiei intr-o hala industriala din beton, dar nu si singurele. Daca te intereseaza o investitie in acest tip de constructie, o solutie optima o reprezinta halele industriale Gemina. Intra pe website si afla mai multe detalii care v-ar putea fi utile.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén