Copii

Ioana Ginghina da startul inscrierilor la Scoala de Actorie, Film și TV pentru copii

Actoria este o metodă de educație, care poate interveni în formarea unui adolescent, atunci când învățământul clasic nu este suficient. Tocmai de aceea, începând cu anul 2013, Ioana Ginghină a creat Școala de Actorie, Film și TV MiniArtShow.

DSC_9918

Școala de Actorie, Film și TV MiniArtShow by Ioana Ginghină creată pentru copii este prima școală din București cu acest specific. Piață cursurilor de actorie dedicate celor mici este foarte bogată, însă Școala actriței Ioana Ginghină este gândită în așa fel încât copiii să intre în contact, prin cursuri interactive, cu ceea ce înseamnă scenografie, regie, scenaristică și actorie.

Cursurile de actorie, film și TV dedicate copiilor cu vârste între 6 și 14 ani, vor începe din octombrie, iar în iunie anul viitor se va filma scurtmetrajul în rolurile principale fiind micuții artiști.
Înscrierile încep de la 1 septembrie, atât pentru începători, dar și pentru avansați.
Împărțite în 3 module, a câte 12 ședințe, cursurile sunt menite să ofere copiilor cunoștințele necesare din lumea magică a actoriei, atât prin teorie, cât și prin practică.

Modulele sunt structurate de la jocuri pentru îmbunătățirea dicției, jocuri pentru dezvoltarea memoriei și a puterii de concentrare, jocuri pentru dezinhibare și dobândirea încrederii în propria persoană până la exerciții de actorie speciale pentru camera de filmat și pregătirea unui scurtmetraj.

De ce o școală de film pentru copii? Actrița, cu o experiență de 12 ani în serialele de televiziune, a lucrat și cu cei mici în fața camerelor de filmat și a urmărit reacția copiilor.

În timpul filmărilor, am observat că mulți dintre copii nu puteau să-și stăpânească emoțiile și să asimileze repede indicaţiile regizorului. Aceşti copii nu ţineau pasul cu ritmul şi atmosfera de pe un platou de filmare. Culisele unui serial de televiziune sunt atractive, dar e greu să faci faţă, atunci când eşti protagonistul unei secvenţe.
Copiii nu reuşesc să-şi canalizeze total atenţia pe ceea ce au de făcut. De aici a pornit ideea unei școli de actorie de film care să-i pregătească pentru un casting și pentru a se concentra în fața camerelor de filmat.
Am creat exerciții pentru micuții actori pentru a-i obişnui cu un regim de filmare, pentru a-i ajuta să facă abstracţie de tot ceea ce înseamnă camera de filmat, microfoane, actori şi o întreagă echipă de filmare şi să reuşească să se concentreze asupra textului şi stărilor sufleteşti, pe care le au de jucat
”, a declarat actrița Ioana Ginghină, fondatorul proiectului MiniArtShow.

”Jocul” Ioanei Ginghină înseamnă inventivitate și ingeniozitate, dezvoltarea imaginației și a atenției, a spiritului de observație, al comunicării și al spontaneității.
„Jocul”, acest tip de „disciplină distractivă”, oferă simultan şi libertate şi rigoare, dezvoltând încrederea în sine, creând posibilitatea de a descoperi şi folosi cele mai bune abilităţi, fiind cel mai bun stimulent pentru capacitatea de expresie a copilului.

Indiferent de vârsta, personalitatea şi talentul copilului, atelierele de la MiniArtShow sunt gândite în aşa fel încât copiii să se simtă bine, să se distreze şi să plece mulţumiţi de la ore, dar şi cu un mic bagaj de informaţii.

 

miniartshow-colaj

Școala de Actorie, Film și TV MiniArtshow by Ioana Ginghină a produs deja trei scurtmetraje “Conversație” (https://www.youtube.com/watch ?v=IqurFpX6A4A), “Petrecerea” (https://www.youtube.com/watch ?v=ujyWGufMvD8) și ”În tabară” https://www.youtube.com/watch? v=j1p8aaEzzIU) pe care le puteți viziona pe canalul de youtube “MiniArtShow”, dar și piese de teatru.


Pentru detalii despre proiectele actriței, de la ateliere de pictură până la piese de teatru dedicate celor mici, urmăriți pagina de facebook MiniArtShow sau www.miniartshow.ro

2 Comments

  1. Andreea Grecu

    Chiar vreau sa învăț actoria. Ador teatrul, și ador activitățile artistice, mai ales de acest gen. ♡

  2. Rox

    Mi-ar placea ca fetita mea sa urmeze astfel de cursuri. Ii vor fi, cu siguranta, extrem de folositoare!

Leave a Reply