Diverse

La cirese…

Intamplator sau nu, dar azi e 1 martie si pe langa Martisor e si comemorarea lui Ion Creanga. Gandul meu a zburat, pentru a nu stiu cata oara, la cirese…

Cumva, povestea lui Nica cel dornic de cirese, dar fara cires in curtea casei parintesti, a fost cumva si povestea copilariei mele. Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la anii copilariei, invariabil ma gandesc si la cirese. Ai mei au 235 mp de curte si imaginati-va si niscaiva acareturi, deci nici pomeneala de vreun locsor pentru plantat ciresi. Dar aveau vecini si cunostinte… Degeaba, erau mai zgarciti decat matusa Marioara. Doamne, nu exista tortura mai mare pentru un copil decat sa vada splendoare de cirese rumene la care sa nu ajunga! Atunci mi-am facut mie insami o promisiune: cand voi creste voi planta un cires din care sa mananc pe saturate, fara teama ca ma atinge vreo jordie prietenoasa.

Anii au trecut si iata-ma la casa mea. Inceputurile nu au fost chiar usoare si atentia noastra s-a concentrat pe renovarea casei. Dar acum sunt tot mai aproape de indeplinirea visului de a avea un cires. Flori am plantat, tot incerc sa gasesc coltisoare in gradina pentru altele noi. Liliac, capsuni, zmeura si superbul meu liliac parfumat au fost bifate pe lista de dorinte. Acum caut in ofertele de pomi fructiferi mult doritul cires.

Veti spune ca ce mare smecherie sa alegi un cires. Oh, nu! Pentru mine, cea care viseaza de 30 de ani la pomul perfect, mic de statura, ca sa ajung negresit la comoara rosie din coroana, dar plin ochi de roade, alegerea unui cires e foarte importanta. Si cred ca l-am gasit: ciresul Katalin descoperit pe pagina Jardina.eu! Stiti privirea aceea anume a femeii care a descoperit reduceri mari la pantofi? Ei bine, cam asa mi-am lipit eu nasul de laptop cand am vazut fructele alea mari, rosii si carnoase. As putea sa jur ca in ochii mei erau 2 cirese!

Stau cam prost la capitolul rabdare, asa ca din motive mai mult decat evidente, am fost incantata sa aflu ca pomii fructiferi care sunt de vanzare pe site-ul Jardinia.eu sunt pomi fructiferi care cresc repede. Perfect! In scurt timp voi culege cirese din propriul meu pom. E exact ce mi-am dorit, iar eu sunt tot mai aproape de indeplinirea unui vis din copilarie.

Voi avea garantia cumpararii unui pom fructifer certificat, cu coroana formata. Asa sunt sigura ca voi planta un cires care nu ma va dezamagi. Voi avea in curte o comoara de care se va bucura multa vreme copilul meu si- de ce nu- si nepotii mei.

Leave a Reply