Diverse

Lazi de bere pe care le manipulam cu drag

De multe ori ceea ce vedem si ceea ce atingem ne fac munca mai usoara si ambalajul ne determina sa ne indragostim de o marfa anume. Lucrez in industria berii din adolescenta, de cand licean fiind imi faceam practica la fabricuta artizanala din localitatea de munte aflata la 8 kilometri de satul meu.

Nu pot uita evenimentele triste legate de lazile masive din lemn in care se puneau sticlele de sticla pe vremea aceea. Mai intai mi s-a dat un halat in primire de la fabrica, pe care aveam obligatia sa-l inapoiez in starea in care l-am primit la iesirea din program. Intr-un moment de neatentie s-a prins insa intr-un cui al lazii din lemn si s-a spintecat. Acesta a fost primul pret pe care l-am platit lazilor uriase, grele si perisabile din lemn.

Au urmat si alte evenimente care m-au facut sa urasc ambalajele care nu sunt practice si mai mult incurca oamenii decat sa le fie de folos. Tin minte de sarma ruginita cu care erau legate scandurelele mici rupte partial care mi-a intrat in carne adanc, durerea si vaccinul antitetanos pe care m-am vazut obligat sa-l fac.

Intr-o zi ne-am impiedicat toti oamenii care duceau cu multa greutate lada plina de sticle la masina, acestea s-au spart, berea a cazut peste noi si cioburile ne-au provocat de asemenea rani.

Intentionam sa-mi dau demisia din acesta cauza, cand a aparut si la fabrica noastra lada bere din plastic. De cand am vazut cat erau de usoare si de placute si ca le puteam duce si singur, m-am indragostit de ele si a inceput din nou sa imi placa munca mea. Dintr-o miscare le ridic, le prind cu ambele maini de manerele speciale si nu ma pot accidenta deloc fiind fabricate impecabil.

Le-am studiat cu atentie si mi-am dat seama ca au durata lunga de viata si nu se strica mai repede de 4-5 ani, daca sunt manevrate cu blandete. Lazile de bere din plastic se farama cand sunt trantite cu putere pline sau goale, lovite cu picioarele, aruncate de la distanta pe beton sau pe un corp dur.

Fiindca noi le incarcam cu blandete si responsabilitate, cumparam astfel de ambalaje o data la 10 ani, de regula cand scoatem alt sortiment de bere ca sa marcam evenimentul cu ambalaje specifice sau cand ne extindem si producem mai mult.
In rest, tind sa cred ca vor fi utilizabile si dupa ce fabricuta se va inchide si dupa cum exista rafturi metalice second-hand, ma gandesc ca ar fi la fel de eficient sa existe si ladite din plastic pentru bere si racoritoare second-hand.

Asa am ajuns eu sa studiez magazinul online Schoellerallibert.com si sa aflu cat mai multe lucruri despre produsele aflate la vanzare. De pilda nu stiam ca exista logistica destinata transportului la distanta mare a lichidelor. In containerele prevazute cu robinet se poate transporta oua lichide, atat de utilizate in alimentatie si in laboratoarele de cofetarie si patisserie pentru pregatirea prajiturilor.

Acesti producatori raspund cu promptitudine dorintelor cumparatorilor, personalizand produsele aflate in stoc sau producand la comanda ambalaje dupa prioectele beneficiarilor.

Leave a Reply