Ca si in cazul altor inventii importante pentru omenire, si imprimanta a avut o evolutie interesanta, daca e sa ne gandim la primele forme de imprimare, pana la variantele moderne, capabile de performante. Iata cateva lucruri mai putin cunoscute despre printere:
• un cartus necesita folosirea a 4 litri de ulei pentru a fi fabricat (cu tot cu transportul)
• imprimanta de cele mai mici dimensiuni masoara 2.5 x 5 x 27 cm si poarta numele Printstik. Este avantajoasa pentru cine vrea sa o strecoare fara probleme in buzunar si nu cantareste decat 680 de grame, plus ca ofera dotarea bluetooth.
• 12 x 50 m sunt dimensiunile care descriu cea mai mare imprimanta din lume numita Infinitus. Aceasta serveste la printarea fundalurilor in cadrul productiilor teatrale sau cinematografice. Capacitatea maxima de imprimare este de pana la 185 mp.
• un printer laser are un consum mai mare decat un PC (exceptie: desktop-ul consuma mai mult cand cele doua dispozitive nu sunt active) –consumul imprimantei laser este triplu fata de cel al unui calculator!
• Dezvoltarea gamei de Imprimante Monocrom Kyocera Ecosys de catre compania japoneza Kyocera a implicat atat o atitudine prietenoasa cu mediul, cat si tehnologii avansate care contribuie la un consum redus energetic.
• Inchipuiti-va ca numarul cantuselor uzate anual de catre utilizatori echivaleaza cu numarul asociat cu un triplu inconjor al Terrei!
• pentru o buna functionalitate, echipamentele – imprimante laser color /monocrom, multifunctionale laser color / monocrom, au necevoie de urmatoarele: unitati de fixare si de imagine, toner si alte consumabile, role de tractiune, precum si de mentenanta si service.
ghelbere elena
Am imprimanta pentru ca nu se poate fara ea, dar nu stiam de lucrurile pe care le-ai scris in articol.
Gradinariu Madalina
Nu am imprimanta chiar daca uneori am nevoie . Cat as da pe o imprimanta si pe toate chestiile de care am nevoie la ea prefer sa ma duc si sa platesc sa iminscot ce am nevoie